ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Συντονισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα

Συγκέντρωση την άλλη Τετάρτη έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, με πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ

Παρασκευή 4 Ιούλη 2008

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζόμενων του Ομίλου ενάντια στο κλείσιμο της «Τρικολάν»
Τη δύναμή τους πολλαπλασιάζουν οι εργαζόμενοι στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις του «Ομίλου Λαναρά», αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη σταθερή και πλήρη εργασία. Συντονίζουν την πάλη τους απέναντι στον κίνδυνο για νέα «λουκέτα» και συναντιούνται την επόμενη Τετάρτη 9 Ιούλη, στο κέντρο της Αθήνας. Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), προετοιμάζεται αγωνιστική διαδήλωση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στο οποίο την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το ταξικό Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των απολυμένων ανέργων. Από τη Νάουσα, οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν την Τρίτη 8/7, στις 10 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων φανερώνει και η απόφαση για επίσχεση εργασίας σε μια σειρά επιχειρήσεις του «Ομίλου Λαναρά», όπως τα «Κλωστήρια Γ΄» (Νάουσας), «Οττο Εβρος» (Αλεξανδρούπολη), ΦΑΝΚΟ (Κομοτηνή), «Δούβρος» (Θεσσαλονίκη), Κλωστήρια «Μαρώνεια» (Κομοτηνή), αλλά και το εργοστάσιο στο Βαθύ Εύβοιας.

Την ίδια στιγμή, η ΟΕΚΙΔΕ βρίσκεται σε επαφή με όλα τα σωματεία των εργαζομένων στον Ομιλο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργάνωση, τη δυναμική και μαζική απάντηση των εργαζομένων στα σχέδια του επιχειρηματία Λαναρά που απειλούν - όπως φαίνεται - ν' αφήσουν χωρίς μεροκάματο εκατοντάδες εργατικές οικογένειες. Σε προχτεσινή συνάντηση που είχε με εργαζόμενους, ο γενικός διευθυντής Προσωπικού του «Ομίλου Λαναρά» είπε ότι χωρίς νέο δάνειο, η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει όσα δεδουλευμένα χρωστά, αλλά και να λειτουργήσει τα εργοστάσια.