ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αγώνας για Υγεία αντάξια των σύγχρονων αναγκών

Συγκέντρωση χτες στην πλατεία Ηρώου της πόλης

Παρασκευή 4 Ιούλη 2008

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Την αποφασιστικότητά τους να δώσουν δυναμικά τη μάχη ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, για την ίδρυση Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Αστικού Τύπου στην Ηλιούπολη, διακήρυξαν χτες κάτοικοι και φορείς της περιοχής που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Φορέων και Σωματείων Ηλιούπολης, με συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώου.

«Η Υγεία δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μηλιώνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλιούπολης. Και υπογράμμισε ότι η εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας βαθαίνει περισσότερο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, σαν συνέχεια της επίθεσης στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, της γενικότερης πολιτικής εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών.

Ο Γ. Μηλιώνης αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) (Κάρτα Υγείας, Πρωτόκολλα κ.ά.), ξεκαθαρίζοντας πως είναι ό,τι πιο αντιδραστικό για τους εργαζόμενους. Αναφέρθηκε ακόμα στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, στις ανύπαρκτες ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων στους βεβαρημένους χώρους δουλειάς, στις ατελείωτες ουρές και καυγάδες στα ιατρεία του ΙΚΑ, την πολύμηνη αναμονή για ραντεβού, την πριμοδότηση των επιχειρηματιών της Υγείας απ' την κυβέρνηση, αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα και ελλείψεις στις υπηρεσίες Υγείας στην Ηλιούπολη.

Και κάλεσε τους κατοίκους και φορείς να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη ώστε να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ΠΦΥ και τη μεταφορά της ευθύνης για την Υγεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να διεκδικήσουν ίδρυση ΚΥ Αστικού Τύπου στην Ηλιούπολη, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στο ΙΚΑ Ηλιούπολης, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θόδωρος Κούτρας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Μαριάννα Κερασιώτη από το Σύλλογο Γυναικών. Επίσης η Μάγδα Μπογδάνου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ηλιούπολης και ο Αγγελος Νόσης, από τους ΕΒΕ.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν το Παράρτημα Ηλιούπολης - Υμηττού του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης - Υμηττού, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, η Ενωση ΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Αγιος Κωνσταντίνος», η Επιτροπή Αγώνα Τυπογραφικών, η Πολιτιστική Ομάδα «Ορίζοντες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τρίτη τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την Υγεία (2014-02-02 00:00:00.0)
Συντονισμός για την Υγεία (2008-06-14 00:00:00.0)
«Ο ιδιωτικός τομέας θα βρει τη θέση του» (2004-04-15 00:00:00.0)
Δε γίνονται προσλήψεις αλλά μετακινήσεις (2004-02-14 00:00:00.0)
Χωρίς προσωπικό το Κέντρο Υγείας Ιου (2000-05-19 00:00:00.0)
Εφημερία με ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια (1998-10-21 00:00:00.0)