Το νέφος έπνιξε πάλι την Αθήνα
Σάββατο 5 Ιούλη 2008

Eurokinissi

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έπνιξε και χτες το Λεκανοπέδιο της Αττικής, επιβεβαιώνοντας τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την καταπολέμηση του βραχνά που υποθηκεύει την υγεία των εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, είχαμε υπερβάσεις του ορίου επιφυλακής στο ρύπο του όζοντος (180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) για τρεις ώρες στα Λιόσια και τη Λυκόβρυση (μεγαλύτερη τιμή τα 236 και 218 μικρογραμμάρια, αντίστοιχα) και για μια ώρα στο Μαρούσι και το Περιστέρι. Υψηλές τιμές επίσης σημειώθηκαν στα αιωρούμενα σωματίδια στην οδό Αριστοτέλους και στο διοξείδιο του θείου στην Ελευσίνα.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ αργά το μεσημέρι εξέδωσε τις γνωστές συστάσεις χωρίς αντίκρισμα προς ...νεφόπληκτους. Συγκεκριμένα, συνιστά τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης τα άτομα αυτά, όπως και τα παιδιά, να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση.