Ευρυτανία των προβλημάτων και της εγκατάλειψης

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος στο Καρπενήσι

Σάββατο 5 Ιούλη 2008

Motion Team

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευρυτανίας, αλλά και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, αναδείχτηκαν στη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Στο πλαίσιο της περιοδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων σε καφενείο του Καρπενησίου, επισκέφτηκε το ΙΚΑ και περιόδευσε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, ενώ σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους σε όφελος των εργαζομένων.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος τόνισε το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας πως η επίσκεψη βουλευτή του Κόμματος δείχνει πως το ΚΚΕ αξιοποιεί και τον κοινοβουλευτικό δρόμο για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν το λαό της Ευρυτανίας. Ενημέρωσε για τις σχετικές Ερωτήσεις του Κόμματος στη Βουλή για ζητήματα του νομού, π.χ. τις στέγες αμιάντου στις εργατικές κατοικίες, την απαξίωση αθλητικών υποδομών στο νομό (κολυμβητήριο) και ενάντια στην προσπάθεια για κατάργηση της μοναδικής σχολής ΤΕΙ Δασοπονίας που υπάρχει στο νομό.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις οδικές αρτηρίες που συνδέουν το νομό με τους όμορους νομούς, το απαξιωμένο οδικό δίκτυο, η έλλειψη ΧΥΤΑ, ειδικά στην πόλη του Καρπενησίου που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Υγεία και το περιβάλλον.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ και το νοσοκομείο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επισήμαναν τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, τη μη λειτουργία Μαστογράφου και Αξονικού Τομογράφου λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Επίσης, αναφορά έγινε για τις απλήρωτες υπερωρίες των γιατρών του νοσοκομείου, αλλά και των Κέντρων Υγείας.

Ο Γιώργος Μαρίνος ανέπτυξε την πρόταση του Κόμματος για την Υγεία και συνολικότερα για τη Λαϊκή Εξουσία, καλώντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στο σύνολο των εργαζομένων και μέσα από τη Βουλή επιδιώκει να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν και δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, διαβεβαίωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τέλος, αναδείχτηκαν και τα γενικότερα προβλήματα, όπως της ανεργίας που μαστίζει τους νέους του νομού (φτάνει το 25%), της εγκατάλειψης και ερήμωσης των χωριών της ευρύτερης περιοχής, αφού δεν υπάρχει υποδομή για να παραμείνουν και να ζήσουν οι νέοι. Ενώ, αντίθετα, η όποια τουριστική ανάπτυξη αφορά ουσιαστικά μόνο τους μεγαλοξενοδόχους...