ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Περού

Διάβημα στην πρεσβεία του Περού, με τη συμμετοχή του Βαλεντίν Πάντσο, μέλους της Γραμματείας της ΠΣΟ. Αύριο η εθνική απεργία που κήρυξε η CGTP

Τρίτη 8 Ιούλη 2008

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ κατά τη χτεσινή διαμαρτυρία. Δεξιά ο Βαλεντίν Πάντσο
Τον άμεσο τερματισμό της καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, για τα οποία η CGTP (Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Περού) διοργανώνει αύριο μεγάλη εθνική απεργία, ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων που, χτες το πρωί, προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας, στην πρεσβεία του Περού στην Αθήνα.

Πιστό στις αρχές της διεθνιστικής και προλεταριακής αλληλεγγύης, το ΠΑΜΕ εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στο λαό και τους εργαζόμενους του Περού που αγωνίζονται και ετοιμάζουν τη μεγάλη απεργία στις 9 Ιούλη. Μετέφερε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας που εφαρμόζονται στη χώρα και απαίτησε να μεταφερθεί στην περουβιανή κυβέρνηση η αντίθεση των Ελλήνων εργαζομένων στα μέτρα καταστολής και βίας», δήλωσε η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη του Περού.

«Δεσμευτήκαμε ότι θα ενημερώσουμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο Περού. Οσο περνά από το χέρι μας θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας σ' όλους τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Βαλεντίν Πάντσο, μέλος της Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και συνδικαλιστής της CGTP, ο οποίος, ευχαριστώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους της χώρας του, επισήμανε:

«Οι βασικές διεκδικήσεις της απεργίας αφορούν την ανεργία, που σήμερα στο Περού αυξάνεται. Αυξάνεται η εργασιακή ανασφάλεια, η ευελιξία, επεκτείνεται το καθεστώς των υπεργολάβων. Αυξάνονται δηλαδή οι εργαζόμενοι που δεν έχουν δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, δεν έχουν κοινωνικά δικαιώματα, δεν έχουν τίποτα». Και ανάμεσα σ' άλλα υπογράμμισε ότι η CGTP παλεύει για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και ενάντια στη νομιμοποίηση των δολοφονιών αγωνιστών, στην καταστολή του κινήματος.