ΕΡΓΑΤΕΣ «LADY FASHION»
Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα

Διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων. Συμπαράσταση από τα ταξικά σωματεία και το ΚΚΕ

Τετάρτη 16 Ιούλη 2008

Και χτες οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν για δουλειά
Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργάτες μετανάστες στη βιοτεχνία ιματισμού «LADY FASHION», στο Βοτανικό, οι οποίοι και προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα ενάμιση μήνα. Η οργάνωση του αγώνα τους από το ταξικό τους Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος της Αθήνας, η έμπρακτα εκφρασμένη ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, είναι τα «όπλα» στα χέρια των εργατών μεταναστών, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Χτες το πρωί, για ακόμα μια φορά, βρέθηκαν πλάι και μαζί με τους εργάτες, έξω από τις πόρτες της βιοτεχνίας, εκπρόσωποι του συνδικάτου, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από σωματεία της Αθήνας. Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε και ο Γιάννης Πρωτούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Λίγο μετά τις 8 το πρωί και αφού η εργοδοσία αρνιόταν να πληρώσει οι εργάτες μετά από κάλεσμα του συνδικάτου επιβιβάστηκαν σε πούλμαν, προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγη ώρα αργότερα θα γινόταν η τριμερής συνάντηση.

Στην τριμερή, η εργοδοσία «προτίμησε» να μη συμμετέχει, στέλνοντας ως εκπρόσωπο δικηγόρο της, ο οποίος ωστόσο ήταν αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα που έβαλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, σε επικοινωνία του διευθυντή προσωπικού της επιχείρησης με τον πρόεδρο της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου Δ. Θεοδώρου, ο πρώτος σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να πάνε για δουλειά, για να τους πληρώσει.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντηση στην εργοδοσία λίγη ώρα αργότερα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και ήταν ξεκάθαρη. Δεν κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης σε δήλωσή του χτες το πρωί υπογράμμισε: «Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και στους εργοδότες ότι δε θα επιτρέψουμε κανένας εργασιακός χώρος να μετατραπεί σε κάτεργο μεταναστών». Σημείωσε ότι οι κομμουνιστές θα είναι έξω από κάθε τέτοιο χώρο είτε τους καλέσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είτε το αντιληφθούν. Τέλος, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους και δήλωσε ότι οι κομμουνιστές θα βρίσκονται δίπλα τους.