Σκάβουν το λάκκο των εργατών
Τετάρτη 23 Ιούλη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να παρασυρθούν σε παγίδες της εργοδοσίας και των τραπεζών κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά, με ευθύνη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους αποκόψουν από την ταξική τους κλαδική Ομοσπονδία.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι διοικήσεις των σωματείων σε «Φάνκο» και «Κλωστήρια Κομοτηνής» συναντήθηκαν χτες με τον γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Σιδηρόπουλο, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει σε ...τοπικό επίπεδο. Κίνηση και πρακτική βέβαια, από την οποία οι ταξικές δυνάμεις απείχαν. Γιατί η εμπειρία των εργαζομένων έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι κάθε αποδυνάμωση του ενωμένου τους αγώνα, κάθε υποχώρηση που δίνει πάτημα στα σχέδια του Λαναρά και των τραπεζιτών, μόνο εναντίον τους μπορεί να στραφεί. Ορισμένοι προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη των κλωστοϋφαντουργών ότι με τέτοιους τρόπους προλειάνθηκε τα τελευταία χρόνια το έδαφος για την απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων τους. Αλλά είναι γελασμένοι, αν νομίζουν ότι θα το πετύχουν αυτό.

Μόνο η αντιπαράθεση με τη λογική του «κοινωνικο-εταιρισμού» (στην οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έτρεξε να τους εγκλωβίσει, συμπαρατασσόμενος με τους χειρισμούς της κυβέρνησης) και όσων υπαγορεύουν στους εργάτες να γίνουν οι ίδιοι υπερασπιστές της «ανταγωνιστικότητας» του Λαναρά, μπορεί να τους εξοπλίσει με εφόδια. Γι' αυτό κι η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργάτες του Ομίλου σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση. Ωστε και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αλλά και να ξεμπροστιάζουν καθέναν που σκάβει το λάκκο τους...