ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμάμε τη μνήμη και το παράδειγμά της

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ, η εκδήλωση, 28 χρόνια μετά τη δολοφονία της

Πέμπτη 24 Ιούλη 2008

«Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης, όπως τότε, έτσι και σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τα 28 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργανώνουν σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην πύλη της ΕΤΜΑ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

«Πέρασαν 28 χρόνια από τη δολοφονία της νεαρής συναδέλφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου μπροστά στο εργοστάσιο γκέτο της ΕΤΜΑ. Η νεαρή φοιτήτρια με την απεργιακή προκήρυξη στο χέρι δολοφονήθηκε από οδηγό πούλμαν (τσιράκι της εργοδοσίας) μπροστά στην πύλη του γκέτο», τονίζει το ΠΑΜΕ. «Οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας με τους πολιτικούς τους εκφραστές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Και στις μέρες μας η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της Εργατικής Τάξης. Γι' αυτό ο αγώνας μας επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός. Η επιλογή του αγώνα είναι μονόδρομος για την Εργατική Τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Αυτόν το δρόμο διάλεξε και η Σωτηρία. Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους. Μαζί, εργατική τάξη και νεολαία, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε μας που τον παράγουμε».

Την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τον οποίο θυσιάστηκε η Σωτηρία αναδεικνύει και το ΚΣ της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Δεν κάνουμε πίσω, απαντάμε δυναμικά με τους αγώνες μας στο εργοστάσιο, το γραφείο, το κατάστημα, το εργοτάξιο, σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο εργασιακό χώρο, στο πανεπιστήμιο, το σχολείο. Ξέρουμε ότι εμείς έχουμε τη δύναμη και διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Οργανώνουμε την πάλη μας, αγωνιζόμαστε μέσα από τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια. Στον ίδιο σκοπό άλλωστε είναι ταγμένα συνολικά τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως ήταν και η Σωτηρία».



Από εργάτες και νέους πλημμυρίζει κάθε χρόνο η πύλη της ΕΤΜΑ (φωτ.: από την περσινή εκδήλωση)