Τα εμπρηστικά
Πέμπτη 24 Ιούλη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ερώτημα δεν είναι ...γιατί κάηκε το Κρυονέρι! Είναι μάλλον το ανάποδο.

Γιατί δηλαδή να μην καεί; Αλλαξε κάτι από πέρσι που καταστράφηκαν η Ηλεία και η Εύβοια;

Μήπως δεν υπάρχουν πια οικοπεδοφάγοι και οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα εκμετάλλευσης της γης; Μήπως άλλαξαν οι αντιλήψεις που θέλουν όλη τη χώρα να μπορεί να αγοράζεται και να πουλιέται;

΄Η μήπως προσλήφθηκαν τίποτε πυροσβέστες από τις αυξημένες δαπάνες του προϋπολογισμού για την πολιτική προστασία;

Προφανώς, τίποτε από αυτά δεν έγινε και το μόνο δυστύχημα είναι πως έχουμε ακόμη ...Ιούλιο και μόνο στην τύχη μπορούμε να ελπίζουμε για να μην υπάρξουν χειρότερες καταστροφές.

ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ μας ταλαιπωρούν τα ...αυτιά με την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», που θα διαλευκάνει όλα τα σκάνδαλα, θα φωτίσει κάθε σκοτεινή γωνιά και θα επιλύσει κάθε πρόβλημα.

Μετά έρχονται καλοκαιριάτικα για να καταργήσουν και το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων με τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα διορίζει όποιους θέλει.

Δεν τους έφτανε που ούτως ή άλλως διορίζουν την ανώτατη ηγεσία της δικαιοσύνης, θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.

Και δε μιλάμε μόνο για τους σημερινούς της ΝΔ. Τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ, κρατώντας απολύτως ελεγχόμενη τη δικαιοσύνη και περιορίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικαστών.

Ετσι, λοιπόν, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι 9 στις 10 προσφυγές εργοδοτών για παράνομες απεργίες γίνονται δεκτές, ούτε γιατί είχαμε στο παρελθόν τα «αγροτοδικεία» και τα «μαθητοδικεία».

Ισως, μάλιστα, να μην έχουμε δει τίποτε ακόμη. Γιατί να είστε βέβαιοι ότι στην ΕΕ δεν ...τελείωσαν με τους τρομονόμους και τις αντιδραστικές νομοθεσίες. Πάντα κάτι ετοιμάζουν.



Παπαγεωργίου Βασίλης