ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η πρόεδρός του σε επίσκεψη στην Αθήνα
Κυριακή 27 Ιούλη 2008

Η Σοκόρο Γκόμεζ
Πολύμορφο είναι το πρόγραμμα της Σοκόρο Γκόμεζ, προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και προέδρου του Βραζιλιάνικου Κέντρου για την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πάλη για την Ειρήνη (CEBRAPAZ), που βρίσκεται από την Παρασκευή στη χώρα μας.

Φτάνοντας στην Αθήνα η νέα πρόεδρος του ΠΣΕ με δηλώσεις της εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Ελλάδα και στην έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι «προτεραιότητά μας είναι να συναντηθούμε με την ΕΕΔΥΕ και το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Θανάση Παφίλη, και να συζητήσουμε για το σχεδιασμό δράσης από εδώ και πέρα». Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι γνωστή η «αγωνιστική διαδρομή και η πρωτοπόρα δράση της ΕΕΔΥΕ, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για την υπεράσπιση της ειρήνης».

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, συνοδευόμενη από τον Ρούμπενς Ντίνις, μέλος του προεδρείου του CEBRAPAZ, έφτασε στην Αθήνα την Παρασκευή και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 30 Ιούλη, στην πρώτη επίσκεψη της νέας προέδρου του ΠΣΕ μετά το πετυχημένο Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη στο Καράκας της Βενεζουέλας. Η Σοκόρο Γκόμεζ θα έχει συνομιλίες με την ΕΕΔΥΕ, η οποία έχει την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας στο ΠΣΕ και ανάμεσα στα άλλα θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΠΣΕ στις 9 -10 Σεπτέμβρη στη Λισαβόνα, και στο σχεδιασμό της δράσης των οργανώσεων του ΠΣΕ.

Χτες το βράδυ, η νέα πρόεδρος του ΠΣΕ μίλησε στην ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το - ιστορικής και πολιτικής σημασίας - μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Μαραθώνα, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ και θα συναντηθεί με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος. Επιπλέον, την Τρίτη η αντιπροσωπεία από τη Βραζιλία θα επισκεφθεί το μνημείο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα συναντηθεί με την Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ και το βράδυ θα επισκεφθεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Την Τετάρτη, πριν την αναχώρησή της, η αντιπροσωπεία από τη Βραζιλία θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).