ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Κοινός ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Συνάντηση χτες της προέδρου του ΠΣΕ, Σοκόρο Γκόμεζ, με τον Γιώργο Μαυρίκο, γγ της ΠΣΟ

Πέμπτη 31 Ιούλη 2008

Από τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΠΣΟ στην Αθήνα
Με τη συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη χώρα μας η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Σοκόρο Γκόμεζ, που είναι και πρόεδρος του Βραζιλιάνικου Κέντρου για την Αλληλεγγύη των Λαών και την πάλη για την Ειρήνη (CEBPAPAZ). Στα γραφεία της ΠΣΟ, στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον γγ της οργάνωσης, Γιώργο Μαυρίκο, συνοδευόμενη από τον Ρούμπενς Ντίνις, μέλος του Προεδρείου της CEBRAPAZ και στέλεχος του ΚΚ Βραζιλίας, και τον Θανάση Παφίλη, γγ του ΠΣΕ.

Στην πολύ ζεστή συνάντηση έγινε αναφορά στις δράσεις που αναπτύσσει και σχεδιάζει η κάθε οργάνωση στο χώρο της και στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Οπως υπογράμμισε η Σοκόρο Γκόμεζ, το εργατικό κίνημα είναι σημαντικός παράγοντας για ένα δυνατό φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη συμβολή που έχει το ελληνικό εργατικό και φιλειρηνικό κίνημα και τη μεγάλη παράδοση αγώνων καθώς επίσης και τη δουλειά που απαιτείται να γίνεται και από το ΠΣΕ και από την ΠΣΟ ώστε να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός προσανατολισμός τους.

Τονίστηκε ακόμα ότι οι δύο οργανώσεις χρειάζεται να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά. Οπως σημείωσε ο Θ. Παφίλης, το ΠΣΕ μπορεί να συμβάλει πιο αποφασιστικά στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Η εργατική τάξη, τόνισε, που είναι στην πρωτοπορία του αγώνα για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, βιώνει τον καθημερινό σκληρό ταξικό πόλεμο.

Στη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα. Ο Γιώργος Μαυρίκος αναφέρθηκε αναλυτικά στα δύο παγκόσμια συνέδρια που ετοιμάζονται από τα εργατικά συνδικάτα, που είναι στη δύναμη της ΠΣΟ, στο χώρο του τουρισμού και αυτό των εργαζόμενων γυναικών. Ακόμα θα γίνουν περιφερειακές συναντήσεις στην Ασία και στη Λατινική Αμερική, καθώς και θεματικές συνδιασκέψεις για τις εργασιακές σχέσεις και την εργαζόμενη νεολαία.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ υπογράμμισε τη σημασία της δράσης της οργάνωσης σε συγκεκριμένους άξονες: Καμπάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ το 2009 με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του, εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καμπάνια ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις και ενάντια στους στρατούς κατοχής. Τα θέματα αυτά εξάλλου αναμένεται να αποφασιστούν το Σεπτέμβρη στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.