ΠΡΕΒΕΖΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις
Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου το διήμερο Φεστιβάλ ΚΚΕ -ΚΝΕ στην Πρέβεζα, το οποίο αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες ανθρώπους και κύρια νεολαίους, που το είδαν σαν κάτι δικό τους αφού φίλοι τους το έστησαν και φίλοι τους συνέδραμαν μουσικά.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προβοκατόρικη επίθεση που δέχεται το Κόμμα σε σχέση με το θέμα της εταιρείας «Γερμανός», αλλά και στις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων για το εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με τους 8 νεκρούς. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές ως μοναδική απάντηση της εργατικής τάξης στην επίθεση της ΕΕ στα δικαιώματά της.

Στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης εκεί, στα δικαιώματα της νεολαίας για δουλειά αλλά και διακοπές, καθώς και για την ανάγκη να ορθώσει ανάστημα πλάι στην εργατική τάξη και το κόμμα της, το ΚΚΕ, ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματα που το στηρίζουν, αναφέρθηκε στην ομιλία του τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ο Αγγελος Τσουραπάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έγιναν προβολές, αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, μουσικό πρόγραμμα από την μπάντα του Θωμά Φώτη με λαϊκό και πολιτικό τραγούδι, ροκ συναυλία από νεανικά συγκροτήματα. Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχαν ταμπλό που αναδείκνυαν την πρόταση στο ΚΚΕ για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους ενάντια στα ΣΔΙΤ. Το θέμα είναι επίκαιρο στην πόλη αφού η Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, με τη συμβολή της παράταξης της ΝΔ, βοηθούν στην ανέγερση του νέου Νοσοκομείου της πόλης με τη μορφή σύμπραξης με ιδιώτες ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, όπως υποστηρίζει η «Δημοτική Συσπείρωση», η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο.