Αλεξάντερ Ζουμπάρεβ - Αναστασία Κάρλοβιτς νικητές στη Μυτιλήνη

Στο Μπιλ της Ελβετίας νικητής ο Κουβανός Ντομίνγκεζ

Μεγάλη επιτυχία τα Σιμουλτανέ των Γρίβα - Μπότσαρη στη Χαλκίδα

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ομορφιά, σοβαρότητα και πολύ ...μυαλό διαθέτει η Ουκρανή WGM Αναστασία Κάρλοβιτς!
Ενα ακόμα επιτυχημένο διεθνές τουρνουά, αυτό της Μυτιλήνης, το 6ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά «Λέσβος 2008». Με συμμετοχή 63 σκακιστών και σκακιστριών (οι μισοί περίπου ήταν από τη Μυτιλήνη (!) 2 Γκραντ-Μάστερς, 1 διεθνής μετρ και 2 Ομοσπονδιακοί μετρ, οι νέοι σκακιστές του νησιού απέκτησαν μεγάλη εμπειρία και κέρδισαν αξιόλογα έπαθλα: Ο σκακιστής του ΣΟ Μυτιλήνης Τσομπανέλλης Θεμ. 1ος στην κατηγορία των 18 χρ. με 5 βαθμούς. Στην κατηγορία κάτω των 8 χρόνων ένας ακόμα σκακιστής του ΣΟΜ ο Πανσεληνάς Ραφαήλ με 4 β.

Νικητής του τουρνουά ο Ρώσος GM Αλεξάντερ Ζουμπάρεβ ΕΛΟ 2561 με 8,5 βαθ. σε 9 αγώνες. Στην 2η θέση ισοβάθμησαν ο Ι.Μ. Θανάσης Καραγιάννης και η WGM από την Ουκρανία Αναστασία Κάρλοβιτς με 7 β. Στην 4η θέση ο Μαργαρίτης της ομάδας των Ανω Λιοσίων, με 6,5 β. και ακολούθησε ο 1ος τοπικός σκακιστής - επίσης με 6,5 β. - Βλαδίμηρος Σιαμέτης. Πρώτη σκακίστρια στις ειδικές κατηγορίες, αναδείχθηκε η Φατούρου του ΣΟ Αμπελοκήπων. Τέλος στην κατηγορία κάτω των 14 χρ. νικητής ήταν ο Τσίγκος Αλ.

* Στο κορυφαίο διεθνές τουρνουά που έγινε στο Μπιλ της Ελβετίας για 41η φορά (!), νικητής αναδείχθηκε ο ισχυρός Κουβανός GM Λεϊνιρ Ντομίνγκεζ Περέζ (ΕΛΟ 2708) με 7 β. στους 10 αγώνες. Ακολούθησαν οι Μαγκ. Κάρλσεν (Νορβ.), ο Ρώσος Αλεξέεβ και ο Γάλλος Μπακρό με 6 βαθμούς.

* Στα χνάρια του βετεράνου Μετρ Νίκου Γιαμαρέλλου (της Ευβοϊκής Ενωσης Σκακιστών) ο «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και η Σ. Ακαδημία Χαλκίδας, μετά την επιτυχία των Νεανικών, διοργάνωσαν με επιτυχία το διπλό «Σιμουλτανέ» Αννας - Μαρίας Μπότσαρη (WGM) Στράτου Γρίβα (GM) και με τις 44 συνολικά νίκες, τις 3 ισοπαλίες και τη μία ήττα, έδωσαν μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο πνευματικό άθλημα.