Στην υπηρεσία του κεφαλαίου...
Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ...«διαρροές» από το υπουργείο Οικονομίας για τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ληφθούν.

Θα φορολογηθούν λέει με 10% έως 15% τα μεγάλα κέρδη από επενδύσεις σε μετοχές! Τόσο πολύ...

Να υποθέσουμε ότι τα μεγαλοσυμφέροντα που λυμαίνονται τα των χρηματιστηριακών αγορών έχουν ήδη πανικοβληθεί και ετοιμάζονται να φύγουν όπως - όπως από τη χώρα;

Οχι τίποτε άλλο, μα είναι ...Αύγουστος και λόγω τουριστικής κίνησης μπορεί να μη βρίσκουν θέση στα αεροπλάνα.

Εμείς, τώρα, θέλουν να πιστέψουμε κάτι για όλα αυτά; Θέλουν να μας πείσουν ότι θα βάλουν χέρι στο ...αγαπημένο (και εξαιρετικά προσοδοφόρο) χόμπι του κεφαλαίου;

Να θυμίσουμε, μήπως, ποιο ήταν το πρώτο μέτρο που πήρε το υπουργείο Οικονομίας, όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ; Ηταν ο περίφημος νόμος περί «επαναπατρισμού κεφαλαίων».

Πλήρωνες φόρο 3% και μπορούσες να φέρεις όσο χρήμα θέλεις στην Ελλάδα. Ανεξαρτήτως πώς το «έβγαλες», από πού προέρχεται και πού θα καταλήξει.

(Από το νόμο δεν εξαιρούνταν και το χρήμα από ...μίζες. Είτε ήταν της «Ζήμενς», είτε οποιουδήποτε άλλου).

Λέτε, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση να ...άλλαξε μυαλά και στόχους; Μάλλον για «στάχτη στα μάτια», προκειμένου να πληρώσει ακόμη περισσότερα ο κοσμάκης πρόκειται.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ απατών με πιστωτικές κάρτες, λένε πρόσφατες έρευνες. Τα θύματα επιτήδειων μικροαπατεωνίσκων από 125 που ήταν πέρσι φτάσανε τώρα τα 700.

Φοβόμαστε ότι δε μας εντυπωσιάζει το νούμερο. Καθόλου μάλιστα.

Γιατί, βλέπετε, εμείς γνωρίζουμε και τις ...νόμιμες απάτες που γίνονται με τις πιστωτικές κάρτες (και τα δάνεια και γενικώς τα τραπεζικά προϊόντα).

Απάτες που βασίζονται στην ανέχεια του εργαζόμενου, ο οποίος με τις διαφημίσεις και τις «προσφορές» πείθεται να πέσει στις δαγκάνες των τραπεζών.


Κι εδώ τα θύματα είναι ...εκατομμύρια και όχι μερικές εκατοντάδες.