ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ξεχωρίζουν οι... οικοδεσπότες
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Associated Press

Ο Χου Λιάο στην κατηγορία των 69κ στην άρση βαρών πρόσφερε χτες ακόμα μία επιτυχία στους διοργανωτές
Την τιμητική τους έχουν οι οικοδεσπότες Κινέζοι που έχουν καταφέρει να διακριθούν στα περισσότερα αγωνίσματα κατά τις 4 πρώτες ημέρες των αγώνων. Παράλληλα, στην κολύμβηση ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς συνεχίζει ακάθεκτος να μαζεύει χρυσά μετάλλια.

Χρυσοί... οικοδεσπότες

Χτες στην Αρση Βαρών ο Χου Λιάο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 69 κιλών αφού σήκωσε 348 κιλά στο σύνολο, αφήνοντας πίσω του τους Βενσελά Νταμπαγιά - Τιαντσέ (Γαλλία) και Τιγκράν Γκεβόργκ Μαρτιροσιάν (Αρμενία). Αμφότεροι σήκωσαν 338 κιλά στο σύνολο, ωστόσο ο Γάλλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ήταν 52 γραμμάρια ελαφρύτερος. Στην Ξιφασκία ο Ζιονγκ Μαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη ανδρών (ατομικό) αφού επικράτησε στον τελικό με 15-9 του Γάλλου Νικολά Λοπέζ, χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουμάνος Μιχάι Κοβαλίου, καθώς στο μικρό τελικό νίκησε με 15-11 τον Γάλλο Ζουλιάν Πιλέ. Στην ενόργανη και στο ομαδικό των ανδρών η εθνική Κίνας αποτελούμενη από τους Γιμπίνκ, Χου, Σιάοπενγκ, Κιν, Φέι, Κάι πήρε την πρώτη θέση με 286.125 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ιαπωνία με 278.125 και τρίτες οι ΗΠΑ με 275.850.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Συνεχίζει η... τορπίλη

Ακάθεκτος προς την κατάρριψη του ρεκόρ που κατέχει ο συμπατριώτης του Μαρκ Σπιτς με την κατάκτηση επτά χρυσών μεταλλίων σε μια διοργάνωση ...πλέει ο Μάικλ Φελπς που χτες πήρε το τρίτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (11 συνολικά στην καριέρα του). Πρώτευσε στα 200μ ελεύθερο σημειώνοντας και νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφού έφερε χρόνο 1:42.96 (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του με 1:43.86). Δεύτερος ήταν ο Νοτιοκορεάτης Ταεβάν Παρκ και τρίτος ο Αμερικανός Πίτερ Βαντερκάι. Η Νάταλι Κάφλιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο τερματίζοντας σε χρόνο 58.96 αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε και στην τρίτη την Αμερικανίδα Μάργκαρετ Χόελζερ. Στα 100μ ύπτιο ο Αμερικανός Ααρον Πέιρολ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του αφού ήρθε πρώτος με χρόνο 52.54 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ (το παλιό 52.89). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης Αμερικανός Ματ Γκρέβερς και στην τρίτη ο Ρώσος Αρκάντι Βιατσάνιν, ο οποίος μαζί με τον Αυστραλό Χέιντεν Στόεκελ μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο. Η Αμερικανίδα Λέισελ Τζόουνς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο με χρόνο 1.05.17. Δεύτερη ήταν η Ρεμπέκα Σόνι (ΗΠΑ) και τρίτη η Μίρνα Γιούκιτς.

ΤΖΟΥΝΤΟ (Γ): Η Αγιούμι Τανιμότο από την Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -63 κιλών αφού επιβλήθηκε στον τελικό της Γαλλίδας Λουσί Ντεκός, την αντίσταση της οποίας κατέβαλε με ippon 86 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη.

ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ: Ο Ρώσος Ναζίρ Μανκίεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 55 κιλών, νίκησε στον τελικό τον Ροβσάν Μπαϊράμοβ από το Αζερμπαϊτζάν με 3-1. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Ρομάν Αμογιάν (Αρμενία) και Εουν-Τσουλ Παρκ (Νότια Κορέα), οι οποίοι επικράτησαν στους τελικούς των ρεπεσάζ αντίστοιχα του Κουβανού Γιάγκνιερ Ερνάντες (3-0) και του Ιρανού Χαμίντ Σοριάν (3-1). Ρώσος ήταν και ο νικητής στα 60κ με τον Ισλάμ - Μπέκα Αλμπιεβ να επικρατεί του Αζερμπαϊτζανού Βιτάλι Ραχίμοβ με 3-0.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (Γ): Η Χιόν Σουκ Πακ από τη Βόρεια Κορέα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 63 κιλών αφού σήκωσε 241 κιλά στο σύνολο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω της τις Ιρίνα Νεκράσοβα (Καζακστάν) και Γινγκ-Τσι Λου (Κινεζική Ταϊπέι).

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (Α): Σε κορεατική υπόθεση εξελίχθηκε ο τελικός της σκοποβολής στο αγώνισμα των 50μ. πιστόλι των ανδρών με τον Νοτιοκορεάτη Γιονγκ-Ο Γιν να είναι ο νικητής και τον Βορειοκορεάτη Γιονγκ-Σου Κιμ να είναι δεύτερος. Σε Ασιάτη αθλητή και συγκεκριμένα στον Κινέζο Ζόνκλιανκ Ταν πήγε το χάλκινο μετάλλιο.

ΒΟΛΕΪ (Α): Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής: ΗΠΑ-Ιταλία 3-1, Βενεζουέλα-Κίνα 2-3, Ιαπωνία-Βουλγαρία 1-3, Ρωσία-Γερμανία 3-2, Αίγυπτος-Πολωνία 0-3, Σερβία-Βραζιλία 1-3.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Γ): 2η αγωνιστική αποτελέσματα: Βραζιλία-Κροατία 14-33, Κίνα-Γαλλία 19-33, Ισπανία-Πολωνία 30-29, Αίγυπτος-Ρωσία 27-28, Ν. Κορέα-Δανία 31-30, Ισλανδία-Γερμανία 33-29.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ): Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν είναι: 1. Κίνα 2. Σουηδία, 3. Καναδάς 4. Βραζιλία, 5. Γερμανία, 6. ΗΠΑ, 7. Νορβηγία, 8. Ιαπωνία.