Στα μονοπάτια της μουσικής
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Σωκράτης Μάλαμας
Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα διοργανώνει αύριο (8.30μ.μ.) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου Βοιωτίας. Μαζί του οι: Μαρίνα Δακανάλη (τραγούδι), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Νίκος Παραουλάκης (νέι, κιθάρα), Κυριάκος Ταπάκης (μπουζούκι, λαούτο), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρικές κιθάρες), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).

Στο χωριό Κουμάρος της Τήνου, στο πέτρινο θέατρο που διαμόρφωσε ο Κώστας Τσόκλης, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης δίνει (17/8, 9μ.μ.) συναυλία με τίτλο «Γρήγορα η ώρα πέρασε». Τραγουδούν: Νανά Μπινοπούλου, Νίκος Ξυδάκης. Συμπράττουν η πιανίστα Μάγδα Νικολαΐδου και δεκαμελής ορχήστρα σε διεύθυνση Νίκου Πλατύραχου.

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» εμφανίζονται στις 16/8 στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νάξου. Θα παρουσιάσουν αρκετά τραγούδια απ' τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Το πέρασμά σου» που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό καθώς και επιλογές απ' τους παλαιότερους δίσκους τους.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν αύριο (9.30μ.μ.) στο Μεσαιωνικό Κάστρο στην Κω, παρουσιάζοντας την παράστασή τους με τίτλο: «Η Ορχήστρα του Δρόμου». Μαζί τους στην ερμηνεία των τραγουδιών, η Ελλη Πασπαλά. Συμμετέχει η Γεωργία Νταγάκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 27/8 (9.30μ.μ.) στο Θέατρο Κάστρου στη Μυτιλήνη.

Στις 18/8 (9μ.μ.) η Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά δίνει συναυλία στη Σαλαμίνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αιάντεια 2008». Η δεκαμελής Ορχήστρα, με επικεφαλής της τον βιρτουόζο του σαξόφωνου καλλιτεχνικό της διευθυντή Θεόδωρο Κερκέζο, θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων μουσικοσυνθετών.

Συναυλία με τους «MAGIC de SPELL» το Σάββατο στην παραλία του ποταμού Αλιάκμονα στη Βέροια. Στον ίδιο χώρο στις 17/8 φιλοξενείται το μουσικό συγκρότημα «Γυμνά καλώδια».