ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σιδηρόδρομοι στην υπηρεσία του λαού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών πραγματοποίησαν χτες μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εξορμήσεις από το πρωί στους τόπους δουλειάς

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών
Για έναν «ΟΣΕ αποκλειστικά Δημόσιο, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου» διαδήλωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η χτεσινή συγκέντρωση ήταν μία άμεση πρώτη αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, περί δήθεν «εξυγίανσης» και «εκσυγχρονισμού» των σιδηροδρόμων στη χώρα μας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Σ. Σιμόπουλο, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του ταξικού κινήματος, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ότι θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων. Ο Γ. Πέρρος, από την πλευρά της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική παράδοση του ΟΣΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο και η υλοποίησή τους θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, τη μείωση της ασφάλειας του επιβατικού κοινού, την αύξηση του κόστους των εισιτηρίων, αλλά και την περικοπή των λεγόμενων «ασύμφορων» δρομολογίων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση συμφέρουν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και την αύξηση της κερδοφορίας του, τη στιγμή που τα σκάνδαλα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουν να υφίστανται, αν δεν πολλαπλασιαστούν. Τέλος, ξεκαθάρισαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου ότι η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υψωθούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό για την ανατροπή στην πράξη των κυβερνητικών επιλογών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τα όσα ειπώθηκαν με τον γγ του υπουργείου και ανανέωσε για το άμεσο μέλλον το αγωνιστικό ραντεβού.

Εξορμήσεις από τα χαράματα

Η προετοιμασία της απογευματινής κινητοποίησης ξεκίνησε από τα χαράματα. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον ΟΣΕ και άλλους κλάδους βρέθηκαν στο κεντρικό κατάστημα της Καρόλου, όπου μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Η εξόρμηση συνεχίστηκε στο Μηχανοστάσιο του Ρέντη και στο Κεντρικό Εργοστάσιο του Πειραιά, όπου, με μικρές συγκεντρώσεις και πηγαδάκια, οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις συνέπειες που θα έχει η τυχόν εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων και τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τα αντιδραστικά σχέδια, δίνοντας ηχηρό ράπισμα στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τον πολιτικό πυρήνα των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης.