ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ηρθαν τα μετάλλια

Στίβος - Ιστιοπλοΐα - Κωπηλασία, μας έφεραν στο βάθρο

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Eurokinissi

Χάλκινο μετάλλιο για την Πηγή Δεβετζή
Οπως στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Πεκίνο το 2008, η Φρανσουάζ Μπανγκό-Ετονέ από το Καμερούν κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο τριπλούν με 15.39. Το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15.32 και το χάλκινο η Χρυσοπηγή Δεβετζή με 15.23.

Η Δεβετζή μπήκε στη Φωλιά του Πουλιού με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (15.22μ.). Με την ολοκλήρωση του πρώτου άλματος ήταν τέταρτη με 14.96μ., για να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης προσπάθειας (15.23μ.). Η... κακός της δαίμονας, η Τατιάνα Λεμπέντεβα, προσγειώθηκε στα 15 μέτρα και 32 εκατοστά στην 3η προσπάθειά της, με αποτέλεσμα η σειρά των μεταλλίων ν' αλλάξει για ακόμη μία φορά. Αλλά αυτή τη φορά οριστικά. Η Μπανγκό-Ετονέ με 15.39, επίδοση που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ, πήρε και πάλι το χρυσό μετάλλιο, η Λεμπέντεβα δεύτερη με φετινό προσωπικό ρεκόρ και τρίτη η Δεβετζή, επίσης με φετινό προσωπικό ρεκόρ.

Εκτός των τριών παραπάνω, η Ριπάκοβα ήταν τέταρτη με 15.11μ. στην πέμπτη προσπάθεια (ρεκόρ Καζακστάν), 5η η Σαβίνε από την Κούβα με 15.05μ. και έκτη η Σλοβένα Σέστακ με 15.03μ., που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολύμερος κατέκτησε για δεύτερη φορά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς προηγήθηκε το χάλκινο στην Αθήνα το 2004.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδειξαν σταθερότητα στην εξέλιξη του αγώνα και, παρά το γεγονός ότι δεν μπήκαν καλά στον αγώνα, με αντεπίθεση διαρκείας στις τελευταίες ιστιοδρομίες έφτασαν στο βάθρο. Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία ιστιοδρομία, όπου, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, οι Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη κατατάχτηκαν τρίτες και μπόρεσαν να διατηρήσουν την τρίτη θέση που είχαν στη γενική, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ελληνικό πλήρωμα πήρε την 10η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, την 12η στη δεύτερη, την 9η στην τρίτη, την 3η στην τέταρτη, την 2η στην πέμπτη, «πέταξε» την έκτη, την 3η στην έβδομη, την 3η στην όγδοη και την 3η στην τελευταία, ενώ ματαιώθηκαν η 9η και η 10η.