ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πλήρωσε τα λάθη της
Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Eurokinissi

Στις λεπτομέρειες έχασε η Εθνική
Εφτασε στην πηγή όμως δεν ήπιε νερό η Εθνική ομάδα του μπάσκετ. Υστερα από έναν αγώνα που έσπασε καρδιές, γνώρισε την ήττα από την Αργεντινή με 78-80 κι έτσι τερμάτισε στην 5η θέση του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός αφού και οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς. Η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να παίξει μέσα στη ρακέτα, πήρε πόντους από Τσαρτσαρή-Μπουρούση όμως στην επανάληψη η περιφερειακοί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο έπρεπε (Παπαλουκάς-Διαμαντίδης-Ζήσης). Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό. Οι Αργεντίνοι αν και ξέφυγαν με επτά πόντους δεν «καθάρισαν» το παιχνίδι και έτσι με δυο τρίποντα η ομάδα μας ανέκαμψε. Τα πολλά λάθη στην τελευταία περίοδο στοίχισαν στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη αφού θα μπορούσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Φυσικά εκεί που όλα κρίθηκαν ήταν στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Τζινόμπιλι αστόχησε σε τρίποντα στο 80-78, όμως στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε επίσης και έτσι η νίκη πήγε στους Λατινοαμερικάνους.

«Κάναμε επιπόλαια λάθη και μας στοίχισαν. Η Αργεντινή είναι μια εξαιρετική ομάδα. Πάντως αν παίζαμε όπως ξέραμε, θα είχαμε περάσει», τόνισε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Από πλευράς των νικητών το μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ Μανού Τζινόμπιλι δήλωσε: «Το ματς κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετική ομάδα. Ηταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Τώρα πάμε για τον ημιτελικό κόντρα στις ΗΠΑ».

Στους άλλους αγώνες των προημιτελικών, η Ισπανία κέρδισε την Κροατία 72-59, η Λιθουανία άνετα την Κίνα 94-68 και η ΗΠΑ 116-85 την Αυστραλία. Τα ζευγάρια των ημιτελικών: Ισπανία-Λιθουανία και ΗΠΑ-Αργεντινή.