Μαζικές απολύσεις στην «HELLAS FINANCE»
Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Από πρόσφατη διαμαρτυρία του Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού Τομέα στην «HELLAS FINANCE»
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, με θέμα τις απολύσεις εργαζομένων στην τραπεζική εταιρεία «HELLAS FINANCE», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές υπογραμμίζουν:

«Η εταιρεία HELLAS FINANCE, θυγατρική της Γενικής Τράπεζας, της οποίας αντικείμενο είναι η έκδοση και προώθηση πιστωτικών καρτών, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο μαζικών απολύσεων των εργαζομένων της.

Από τους συνολικά 200 υπαλλήλους της έχουν ήδη απολυθεί 12, ενώ μέχρι τις αρχές Οκτώβρη προβλέπονται άλλες 50 απολύσεις.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων, οι οποίοι μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής προχώρησαν και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω είναι συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που από τη μία αυξάνει συνεχώς τα κέρδη των τραπεζιτών και από την άλλη καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα: