Associated Press

ΑΪΤΗ - ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα «Γκουστάβ»
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ - ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.--

Τη νήσο Ισπανιόλα και τις δύο χώρες που τη μοιράζονται, την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, σάρωσε ο κυκλώνας «Γκουστάβ», που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και παρά το γεγονός ότι στο πέρασμά του από την Αϊτή έχασε σε ισχύ και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα.

Την ίδια στιγμή, οι κουβανικές αρχές ήδη προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις περίπου 20.000 κατοικιών από τις περιοχές που αναμένεται να διέλθει ο «Γκουστάβ».

Στην Αϊτή ο «Γκουστάβ» προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και δεκατέσσερις νεκρούς, μόλις μερικές ημέρες μετά το πολύνεκρο πλήγμα της τροπικής καταιγίδας «Φέι», που στοίχισε τη ζωή 47 ανθρώπων στην Καραϊβική, με το χειρότερο απολογισμό επίσης στην Αϊτή, και 11 ακόμη στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία, 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 7 τραυματίστηκαν. Ολα τα θύματα ήταν πληγέντες από την καταιγίδα «Φέι», δήλωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Λουίς Λούνα Παουλίνο, προσθέτοντας ότι ο «Γκουστάβ» προκάλεσε σειρά κατολισθήσεων και εκτεταμένες καταστροφές.