ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Στην «καρδιά» του η προβολή της 90χρονης Ιστορίας του Κόμματος
Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008

«Η ιστορία του ΚΚΕ αναδεικνύει τη σημασία της ανυποχώρητης, αταλάντευτης στάσης στις επαναστατικές αξίες, είναι γεμάτη ηρωισμό, θυσίες, προσήλωση στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, πίστη σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι μια ιστορία γεμάτη από πλούσια διδάγματα», επισημαίνει η ΚΝΕ σε δελτίο Τύπου. Αυτή ακριβώς η Ιστορία του Κόμματος, όπως και η Ιστορία της ΚΝΕ στο πλευρό του, βρίσκονται στην «καρδιά» του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που κορυφώνεται στις 18 - 21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

Με σύνθημα: «Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας το σοσιαλισμό», το φετινό φεστιβάλ, τιμά και γιορτάζει τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ. Στη μεγάλη αυτή γιορτή ο χώρος της κεντρικής σκηνής, φέτος είναι αφιερωμένος στην προβολή της Ιστορίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα από δεκαέξι ταμπλό ο επισκέπτης περιηγείται στην ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέσα από φωτογραφίες, λεζάντες, ντοκουμέντα.

Οπως υπογραμμίζει η ΚΝΕ, «θα συναντηθούμε:

Ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες στα 90χρονα του ΚΚΕ


Ειδικά αφιερωμένες στα 90 χρόνια του ΚΚΕ θα είναι 3 νέες εκδόσεις, που αποτελούν μέρος της πολύπλευρης δραστηριότητας του Κόμματος και θα παρουσιαστούν στο τετραήμερο του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα:

Ακόμα, το τεύχος 5/2008 της ΚΟΜΕΠ που θα κυκλοφορήσει τις μέρες του Φεστιβάλ, φιλοξενεί αφιέρωμα με τίτλο «ΚΚΕ και νεολαία» προς τιμήν των 40 χρόνων δράσης της ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ.

«Στόχος μας είναι οι εκδόσεις αυτές να συμβάλλουν στη γνωριμία των νέων εργαζομένων, φοιτητών, σπουδαστών με την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ, που είναι συνυφασμένη με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος της χώρας», επισημαίνει η ΚΝΕ.