ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τα σχολεία άνοιξαν, τα προβλήματα μεγαλώνουν

Κάλεσμα αγώνα των ταξικών δυνάμεων στους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά

Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008

Να γίνει η νέα σχολική χρονιά «αρχή για βαθύτερη πολιτική συνειδητοποίηση μέσα από ταξικούς συντονισμένους, μαζικούς αγώνες που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και το χαμόγελο της νικηφόρας προοπτικής» καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων. «Στην ενιαία επίθεση των κυρίαρχων της αγοράς αντιπαρατάσσουμε την ενιαία ταξική δράση μας για την Παιδεία και την κοινωνία των λαϊκών αναγκών», τονίζει και καλεί σε αγώνες για την Παιδεία των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Περιγράφοντας το σκηνικό μέσα στο οποίο ανοίγουν τα σχολεία, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται αναλυτικά στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση. Οπως σημειώνει:

Αγώνας παλλαϊκός

«Επειδή η αμάθεια των πολλών είναι η δύναμη των λίγων, επειδή στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες οι κυρίαρχες παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και οι ψευτοαριστεροί ρυθμιστές της πλειοψηφίας ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ή ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κλπ. ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα και διευκολύνουν την κυρίαρχη πολιτική με βελτιωτικές και διαχειριστικές προτάσεις, γι' αυτό τρίτος δρόμος δεν υπάρχει, από αυτόν της ρήξης και της σύγκρουσης. Το δρόμο που σταθερά βαδίζει το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χιλιάδες έντιμοι αγωνιστές», καταλήγει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εκπαιδευτικούς «από τώρα, χωρίς αναβολή» να διεκδικήσουν «τα δίκαια αιτήματα για μια ενιαία λαϊκή Παιδεία που να συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού». Προτείνει το δρόμο του πανεργατικού και παλλαϊκού αγώνα που θα συγκρούεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των κομμάτων που τη διαχειρίζονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόρφωση και Παιδεία για τα παιδιά όλου του λαού (2010-08-21 00:00:00.0)
Αποκαλύπτει τις προσπάθειες νομιμοποίησης των βιβλίων της αμάθειας (2008-11-21 00:00:00.0)
Διεκδικήσεις για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών (2007-10-07 00:00:00.0)
Ο άλλος δρόμος του ΚΚΕ (2004-05-27 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή με το ΠΑΜΕ (2003-10-31 00:00:00.0)