ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Επιμένουν για το δικαίωμα στη δουλιά

Συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων για τις νέες απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που προχώρησαν οι εργοδότες

Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000

Ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας μετά από επίθεση που δέχτηκε από ανθρώπους της εργοδοσίας της «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Την παρέμβαση των φορέων του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα του νομάρχη Γ. Φλώρου, ζητά το Σωματείο των Εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», ύστερα και από τις νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων στις οποίες προχώρησαν οι νέοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η διοίκηση του Σωματείου, επισημάνθηκε ότι οι φορείς του νομού και ο νομάρχης, που είναι αρμόδιος για τις ομαδικές απολύσεις, πρέπει να καλέσουν την εργοδοσία και ν' απαιτήσουν να σταματήσει την τακτική αυτή και να εφαρμόσει τη συμφωνία που έκανε, παρουσία του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του αντινομάρχη κ. Κακούσιου και της Επιθεώρησης Εργασίας στις 11-8-2000.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου των Εργαζομένων στην πρώην συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία κατήγγειλαν για άλλη μια φορά στο λαό της Λάρισας την τακτική των αδελφών Σαράντη, επισημαίνοντας ότι με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τους «δικούς τους νόμους». Πρόσθεσαν, δε, ότι η διοίκηση της Ενωσης, παρά το γεγονός ότι κατέχει το 30% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας, αδιαφορεί πλήρως για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο και ανακοίνωσαν, ότι, ήδη, έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για τις παράνομες απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Στη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίστηκε, ότι από τους 82 εργαζόμενους που ήταν τον Αύγουστο, έχουν μείνει 20, από τους οποίους οι 5 εργάζονται, 3 βρίσκονται σε κανονική άδεια και 12 σε διαθεσιμότητα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου.

Οι αδελφοί Σαράντη έχουν απολύσει εργαζόμενους, οι οποίοι σε ένα με δύο χρόνια επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σ' αυτούς και στις οικογένειές τους και προσέλαβαν πάνω από 50 εργαζόμενους, που οι συμβάσεις τους είναι μεσαιωνικού τύπου, χωρίς κανένα δικαίωμα. Επισημάνθηκε, δε, ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η εισκόμιση του γάλακτος από τους παραγωγούς του νομού, γεγονός που έχει σχέση και με τη μείωση της τιμής του προϊόντος. Οσον αφορά στις προμήθειες του εργοστασίου, οι περισσότερες δε γίνονται από τη Λάρισα, π.χ. ακόμα και το βάψιμο ενός αυτοκινήτου της επιχείρησης γίνεται εκτός Λάρισας. Δηλαδή, η γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», από την ημέρα που πουλήθηκε και πέρασε στα χέρια των αδελφών Σαράντη, έχει χάσει τον τοπικό χαρακτήρα της και το επιχείρημα ότι το εργοστάσιο στηρίζει την τοπική οικονομία, πλέον, δεν ευσταθεί.