ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε Αγρίνιο, Βόλο και Λιβαδειά

Διευρύνεται η δράση των ταξικών δυνάμεων, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008

«Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ» διαδήλωσαν την περασμένη Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αθήνα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ
Στους εργαζόμενους του Αγρινίου, την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη, και του Βόλου σήμερα Τρίτη περνάει η σκυτάλη των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις με αιχμή τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί πανεργατική συγκέντρωση την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας, «για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ξεζουμίζουν το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων, σε συνδυασμό και με την καθημερινή άνοδο της ακρίβειας. Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταργήσει τα ΒΑΕ.

Η σημερινή συγκέντρωση - πικετοφορία κατά της κατάργησης των ΒΑΕ και, γενικότερα, κατά της αντεργατικής πολιτικής που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο Βόλο, θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας, στις 7.30 μ.μ.

Τέλος, εκδήλωση με θέμα τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ διοργανώνει σήμερα και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λιβαδειάς, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Γιάννη Πάσουλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Θα προηγηθούν από το πρωί ενημερωτικές περιοδείες του Συνδικάτου σε γιαπιά της πόλης.

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), την επαναφορά με θεσμικό τρόπο της διαχείρισης των κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΑΒ καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των εκρηκτικών αναγκών. Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) στη διάρκεια των οποίων θα κάνουν, σήμερα, γενική συνέλευση και, αύριο, συγκέντρωση (πεδίον του Αρεως, 10 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας.