Για την κερδοφορία του κεφαλαίου...
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΠΡΩΞΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ...θα πέσει η ανάπτυξη! Κάπως έτσι μας τα λέει ο επίτροπος Αλμούνια που ζήτησε έκτακτα μέτρα από την ΕΕ για την οικονομία.

Τι μέτρα θα προτείνει και τι μέτρα θα πάρουν δεν ξέρουμε. Ξέρουμε όμως τι εννοούν όταν λένε «ανάπτυξη».

Και στο δικό τους λεξιλόγιο σημαίνει μόνον και αποκλειστικά αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Πέραν τούτου ουδέν.

Από εκεί και πέρα δε χρειάζεται παρά να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και φυσικά ο νους μας πρέπει να πάει στο ...κακό.

Νέες αυξήσεις φόρων θα σκαρφιστούν; Καινούρια επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα; Περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις (αν γίνεται άλλο πια); Περισσότερη «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις;

Πολύ πιθανόν και ...όλα μαζί, απλά με ένταση των ρυθμών για την εφαρμογή ακόμη πιο ακραίων μέτρων.

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ; Οι δραστηριότητες του Γ. Βουλγαράκη ήταν σύμφωνες με την τραπεζική πρακτική, μας πληροφόρησε με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς!

Και γιατί δηλαδή να ήταν διαφορετικές; Να κερδίσει από επενδύσεις ήθελε ο άνθρωπος. Πότε αυτό ήταν αντίθετο στην «τραπεζική πρακτική»;

Μιλάμε για την ίδια «τραπεζική πρακτική» φυσικά που λέει ότι οι δανειολήπτες πρέπει να στραγγαλίζονται και να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε τόκους.

'Η για την πρακτική που επιδιώκει καθημερινά να εξαπατήσει τον κοσμάκη πουλώντας του ψεύτικες ελπίδες με πιστωτικές κάρτες, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, φοιτητοδάνεια και ...γενικώς δάνεια.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Αυτά που οδηγούν πολλούς σε οικονομική καταστροφή και στη συνέχεια τους ...ψέγουν κι από πάνω ως «αφερέγγυους» και κακούς διαχειριστές των οικονομικών τους.

Μόνο που είμαστε βέβαιοι ότι ο Γ. Βουλγαράκης δεν είχε ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα με το τραπεζικό σύστημα.

Βλέπετε, ούτε μισθωτός είναι, ούτε συνταξιούχος, ούτε μικροεπαγγελματίας.