ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξόρμηση για τους μετανάστες
Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008

Την αμέριστη συμπαράσταση και ταξική τους αλληλεγγύη προς τους μετανάστες θα εκφράσουν σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στην Πέτρου Ράλλη, πραγματοποιώντας μαζική εξόρμηση - κάλεσμα, στο πλαίσιο των πολύμορφων πρωτοβουλιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τους μετανάστες.

Κάθε Σάββατο απόγευμα, μετά τη δουλειά τους, περισσότεροι από 2.000 μετανάστες συγκεντρώνονται σε μια αλάνα, περιμένοντας την Κυριακή, όπου δίνονται τα ραντεβού για τη ροζ κάρτα. Εξω τρώνε, έξω κοιμούνται. Δέχονται τις απειλές και - κάποιες φορές - τις «ξυλιές» της Αστυνομίας. Κι όλα αυτά, με την ελπίδα να ζήσουν, έστω για λίγο καιρό, χωρίς κυνηγητό. «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας, μήπως μας πιάσουν, μας δείρουν, μας φυλακίσουν ή μας διώξουν», λένε.

Παράλληλα, συνεχίζονται και πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την οργάνωση κοινού ταξικού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Αύριο, Κυριακή, στις 9 το πρωί στον Ωρωπό θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης σε απολυμένο οικοδόμο Πακιστανό, που δεν του δόθηκαν οι μισθοί δύο χρόνων. Εκεί θα βρεθούν και Ελληνες συνάδελφοί του οικοδόμοι. Την Κυριακή, στις 4 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με μετανάστες εργάτες στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιγάλεω (Δημοκρατίας 34).