ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αφειδώλευτη η προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας
Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008

Ποιοτικά αναβαθμισμένες οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα - έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες Θεσσαλούς που συμμετείχαν - και ιδιαίτερα στους νέους της περιοχής - να γιορτάσουν, μαζί με τους κομμουνιστές, τα 90χρονα του ΚΚΕ και τα 40χρονα της ΚΝΕ.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για όλα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας και είναι απόρροια των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης. Ταυτόχρονα, να συζητήσουν με τους κομμουνιστές για την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που δίνει προοπτική στον αγώνα, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των σημερινών λαϊκών προβλημάτων, αλλά και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα από τον παραμερισμό των κομμάτων που τη διαχειρίζονται και την υπηρετούν και την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, καθώς και για τη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.

Συνάμα, είχαν τη δυνατότητα να νιώσουν τη χαρά και την αισιοδοξία που προσφέρουν η πίστη, η προσήλωση και η εμμονή στον αγώνα για τη μεγάλη ιδέα της ανθρώπινης απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης, για τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού, που εξακολουθούν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τους κομμουνιστές, στη σημερινή εποχή των αυξημένων δυσκολιών και των επιπρόσθετων εμποδίων.

Κι επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και να απολαύσουν το ουσιαστικό περιεχόμενο και τη γνήσια αισθητική μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας, που χτίζεται από τα κάτω, αναδεικνύεται και προωθείται με καθαρά μέσα και ανταποκρίνεται στις πραγματικές πολιτιστικές ανάγκες του λαού μας.

DVD για το αγροτικό κίνημα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα παρακολούθησαν το DVD που δημιούργησε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τη μεγάλη προσφορά του Κόμματος στο αγροτικό κίνημα της περιοχής, καθώς και τις συζητήσεις που οργανώθηκαν για την πρόταση του ΚΚΕ για το αγροτικό πρόβλημα της χώρας.

Πρόκειται για ένα DVD στο οποίο καταγράφεται, με παραστατικό τρόπο, όλη η πορεία του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ μέχρι και σήμερα, όπου παρουσιάζεται, μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, κ.ά., ο πολύχρονος, σκληρός και αιματηρός αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην τσιφλικάδικη και στην καπιταλιστική εξουσία. Κι αναδεικνύεται η 90χρονη, συνεχής, συνεπής και αφειδώλευτη συνεισφορά του ΚΚΕ στην πάλη των ξωμάχων να έχουν γη, να τη δουλεύουν και να ζουν απ' αυτή.

Στις συζητήσεις που έγιναν γι' αυτό το ζήτημα, με τη συμμετοχή κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που δραστηριοποιούνται στο αγροτικό κίνημα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνέχισης και έντασης των αγροτικών αγώνων, με στόχο την ανατροπή της νέας ΚΑΠ, γενικότερα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ξεκληρίζει, μαζικά, τους μικρομεσαίους αγρότες και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού, που βιώνει τα προβλήματα της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας από τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια. Τονίστηκε, δε, ότι προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ανασύνταξη και η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τον παραμερισμό των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών ηγεσιών και την ενίσχυση της ΠΑΣΥ, καθώς και η απαλλαγή των φτωχών αγροτών από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.