ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο πόδι οι εργαζόμενοι από 30 χώρους δουλειάς!

Ιδιαίτερα μαζική η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ταξικό συνδικάτο του νησιού

Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα από 30 ξενοδοχεία του νησιού συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Σαρόκο. Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, με τη μαζική τους παρουσία, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ. Με πλούσια εμπειρία από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί στο νησί, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνειδητοποιώντας πως η κατάργηση των ΒΑΕ θα σημάνει ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης από τους μεγαλοξενοδόχους, διεκδίκησαν όχι μόνο τη διασφάλιση, αλλά και τη διεύρυνση των ΒΑΕ.

Από νωρίς το πρωί έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στον κόμβο που οδηγεί στο Ακτή Μεσογγή και σε παρακείμενα ξενοδοχεία, καθώς και στα αντίστοιχα του Δασκαλαντωνάκη και του Χανδρή. Οι απειλές και η τρομοκράτηση που εξαπέλυσαν τα τσιράκια της εργοδοσίας με προσωπικά τηλεφωνήματα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης στο Μουσικό Γυμνάσιο, καλώντας την αστυνομία για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, δεν έπιασαν τόπο. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας μαζί με το ταξικό τους σωματείο σμπαράλιασαν τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαρόκο και από εκεί με πορεία έφθασαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατόπιν προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη για μισή περίπου ώρα των γραφείων του ΙΚΑ και του ΤΑΞΥ.

Στην Κω, οι απεργοί του κλάδου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσε το σωματείο τους, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του πρώην Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ)από τις 7 έως τις 11 το πρωί.

Στην Κεφαλονιά, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων έδωσε από το πρωί τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Η συγκέντρωση των απεργών που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε μέσα στη ρεσεψιόν του μεγαλύτερου ξενοδοχείου στο νησί, στο «Μεντιτερανέ».