ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Απέργησαν για τα σχέδια της κυβέρνησης

Με δικό της μπλοκ συμμετείχε η ΔΕΣΚ στη χτεσινή συγκέντρωση. Στο πλευρό των απεργών το ΚΚΕ

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου
Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών και συγκοινωνιών στο μεγάλο κεφάλαιο. Ακολούθησε νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στο Χολαργό, όπου οι εκπρόσωποι είχαν συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Ο τελευταίος τούς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του αντεργατικού - αντιλαϊκού της σχεδίου.

Στη συγκέντρωση οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΕΣΚ - Σ, συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της πολιτικής διάλυσης - ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και να απορρίψουν τις απολύσεις - «εθελούσια έξοδο».

Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος. Στην ομιλία του τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς των μεταφορών. Συνυπεύθυνοι, επισήμανε, γι' αυτήν την πολιτική είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, καλεί σε αγώνα για σιδηρόδρομο 100% δημόσιο, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα υπόκειται σε εργατικό έλεγχο και θα είναι ενταγμένος σε έναν Ενιαίο Δημόσιο Φορέα μεταφορών και συγκοινωνιών στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.

Σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, το σχέδιο για τον ΟΣΕ προβλέπει: Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων με βάση εμπορικά κριτήρια από το Δεκέμβρη του 2008, συρρίκνωση και περικοπή δρομολογίων, χρηματοδότησης δρομολογίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κόστος της οποίας θα μετακυληθεί στο λαό, μείωση του προσωπικού, μέσω και προγράμματος «πρόωρης εθελούσιας συνταξιοδότησης» μέχρι και 3.000 εργαζομένων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάσπαση του Οργανισμού, με την ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.