Συνάντηση κουβανικής αντιπροσωπεία στη Βουλή
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της κουβανικής αντιπροσωπείας (δεξιά) με την Ελληνοκουβανική κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλή συνάντηση του Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, μέλους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας (υπεύθυνου για την Ευρώπη) που συνοδεύονταν από τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Ερμές Ερέρα Ερνάντες, με αντιπροσωπεία της ελληνοκουβανικής επιτροπής φιλίας της Βουλής, που αποτελούνταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζή και τον πρόεδρο της επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Γ. Λαμπρόπουλο.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε:

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας όχι μόνο για τον πρόσφατο τυφώνα που έπληξε την Κούβα, αλλά και για τους αποκλεισμούς και το εμπάργκο που είναι ένας μόνιμος τυφώνας που πλήττει το Νησί της Επανάστασης. Εκφράσαμε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι ο λαός της Κούβας με μπροστάρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας θα καταφέρει να αντεπεξέλθει και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Λαμπρόπουλος, με τη σειρά του, τόνισε ότι «οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά, γιατί όπως οι Ελληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους έτσι και οι Κουβανοί αγωνίζονταν και αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπάργκο, πρέπει να πέσουν όλα τα τείχη και όλοι οι λαοί αρμονικά να συνεργάζονται και να δουλεύουν για την ανάπτυξη και την ειρήνη».