ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκπληξη στο Μενίδι
Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000

Sportidea

Φάση από τον αγώνα Αχαρναϊκού-Ηρακλή
Ηττα-σοκ για τον Ηρακλή στο Μενίδι στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αχαρναϊκός ήταν η ομάδα της αγωνιστικής, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ευρωπαίου «Γηραιού». Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στον αγώνα και στο α΄ ημίχρονο η μοναδική καλή στιγμή ήταν και η φάση του γκολ για τον Ηρακλή, όταν ο Σαπουντζής εύστοχα εκτέλεσε πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είναι ικανοί να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Πράγματι, στο 50΄ ο Γκίνο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Τέλος στο 75΄, ο Βιτεβής με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του δίνοντας τη νίκη στον Αχαρναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 56΄ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή του Νικολόπουλου.

Εύκολο ήταν το έργο του Πανιωνίου απέναντι στον Ιάλυσο Ρόδου στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και έτσι έφτασαν στη νίκη με το επιβλητικό 4-0. Το χορό των γκολ άνοιξε στο 31΄ ο Δερμιτζόγλου με εκτέλεση φάουλ, ενώ τα τέρματα διπλασίασε ο Ιωάννου στο 48΄ με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γιοβάνοβιτς. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Χασιώτης με σουτ στο 89΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος από το 70΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Νεοφυτίδη, που είχε μπει αλλαγή στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα.