ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SIEMENS HELLAS»
Συνεχίζουν ενάντια στο λουκέτο

Νέα συγκέντρωση σήμερα, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη του εργοστασίου. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008

Motion Team

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γερμανικό προξενείο, σήμερα, στις 10.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι της «SIEMENS HELLAS» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να μην κλείσει το εργοστάσιο και να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Στο πλευρό τους βρίσκονται σταθερά οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, παλεύοντας ώστε ο αγώνας αυτός, σε ενιαίο μέτωπο, να πάρει τέτοια χαρακτηριστικά, που να αναδεικνύουν την πολιτική αιτία του προβλήματος και να οργανώσουν την πάλη τους σε σύγκρουση και ρήξη με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της «Siemens Enterprise Communications AE» έχουν καταλάβει το εργοστάσιο και βρίσκονται για πέμπτη μέρα σε κινητοποιήσεις μετά την ανακοίνωση ότι στο εργοστάσιο θα μπει λουκέτο μέχρι τον Απρίλη του 2009, λόγω της πώλησης του 51% της «Siemens» στην αμερικανική επενδυτική GORES GROUP. Τόσο οι άμεσα απασχολούμενοι, όσο και οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες, συνολικά 480 άτομα στη Βόρεια Ελλάδα, θα μείνουν χωρίς μεροκάματο.

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με το βουλευτή του κόμματος Γ. Ζιώγα ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ενέργειες του κόμματος και για τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Απασχόλησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτηση σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο «μπορεί στα πλαίσια λαϊκής διακυβέρνησης να συμμετέχει στον ενιαίο δημόσιο φορέα Τηλεπικοινωνιών, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών της χώρας, εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας». Οι βουλευτές ρωτούν την αρμόδια υπουργό «αν θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».