θΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ
Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008

ΜΗΤΣΟΣ ΜΠΑΖΩΝΗΣ
Φωτ.

Στις 22 Σεπτέμβρη 2008 αποχαιρετήσαμε τον πολυαγαπημένο σύντροφό μας ΜΗΤΣΟ ΜΠΑΖΩΝΗ, μέλος της ΚΟΒ Ελληνικού.

Ο Μήτσος Μπαζώνης γεννήθηκε στο Μουζίλο Ευρυτανίας το 1930. Στην Αθήνα ήρθε με την οικογένειά του σε ηλικία 5 χρόνων. Η Ιταλογερμανική Κατοχή τον βρήκε παιδί να αντιμετωπίζει τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση. Το 1943 - '44 εντάχθηκε στα Αετόπουλα και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ.

Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ στα χρόνια της παρανομίας του ΚΚΕ. Το 1974, με τη νομιμοποίηση του Κόμματος δούλεψε για την προώθηση της πολιτικής και των ιδανικών του και το 1985 εντάχθηκε στο ΚΚΕ.

Τον σ . Μήτσο θα τον θυμόμαστε ως μαχητή κομμουνιστή, ο οποίος δεν αρνήθηκε ποτέ χρέωση. Ηταν μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ, της διοίκησης του Παραρτήματος Ελληνικού της ΠΕΑΕΑ, της διοίκησης των συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής, της Επιτροπής Ειρήνης της ΠΕΔΥΕ.

Κράτησε ψηλά τη σημαία του Κόμματος μαζί με τους άλλους συντρόφους του σε όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα.

Τον σ. Μήτσο θα τον θυμόμαστε ως έναν απλό λαϊκό άνθρωπο, με το χαμόγελο και την αισιοδοξία του, δεμένο με τον κόσμο και τα προβλήματά του. Αποτέλεσε και θα αποτελεί η μνήμη του, παράδειγμα για τους συντρόφους, για τους νέους κομμουνιστές για την προσφορά, και το ήθος, για την κομματικότητά του.

Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Ελληνικού.