ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ SIEMENS - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση. Αποπροσανατολιστικές εντυπώσεις με «επενδυτές» προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση

Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008

Motion Team

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Siemens»
Με σύνθημα «Κανένας ιδιώτης επενδυτής στον κρίσιμο κλάδο των τηλεπικοινωνιών - Μοναδική λύση για το μεροκάματο του εργάτη είναι η απειθαρχία, η ανυπακοή στον εφιάλτη της ΕΕ και όσων την υποστηρίζουν», ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ, εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων κάλεσε τους εργαζόμενους της SIEMENS στη Θεσσαλονίκη, κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση του Σωματείου, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους.

Οι ταξικές δυνάμεις, που συμμετέχουν ενεργά στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις 240 απολύσεις, μετά την πώληση του 51% της επιχείρησης σε αμερικανική επενδυτική, έδωσαν το παρόν στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων με θέμα την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, ώστε να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, μακριά από ψευτολύσεις «προγραμμάτων», μερικής απασχόλησης κτλ.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι ενώ νωρίτερα το πρωί «επενδυτές», μαζί με το γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πασχίζει να βρει κεφάλαια ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο. Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, ο Σ. Ζαριανόπουλος μιλώντας στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι είναι πραγματική κοροϊδία η άποψη ότι ένας ιδιώτης επενδυτής μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργία του εργοστασίου και τις θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, σημείωσε το μέλος του ΠΑΜΕ, ο επενδυτής θα βάλει όρους μείωσης του προσωπικού, πιθανά και παραλλαγής του αντικειμένου παραγωγής του εργοστασίου.

Χρειάζεται σύγκρουση με τις αντεργατικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι αυτός ο αγώνας θα πρέπει να αγκαλιαστεί με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων της Θεσσαλονίκης. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι παρέδωσαν χτες υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, όπου ο Αγάπιος Σαχίνης, εκ μέρους της «ΘεσσσαλοΝΙΚΗΣ Τώρα» εξέφρασε την ολόπλευρη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Το ΔΣ του Σωματείου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα γίνει πορεία μέχρι την Εθνική Τράπεζα.