ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ
Το ΚΚΕ κατήγγειλε το ξεπούλημα από το 1998

Με παρεμβάσεις στη Βουλή και κινητοποιήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα επιχειρεί να ματαιώσει την επένδυση Αγγλων επιχειρηματιών σε 25.914 στρέμματα στον Κάβο Σίδερο

Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008

Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ για να ματαιωθεί η επένδυση από τους Αγγλους επιχειρηματίες
Στο προσκήνιο ήρθε ξανά η υπόθεση της παραχώρησης 25.914 στρεμμάτων στη χερσόνησο Κάβο Σίδερο στο Νομό Λασιθίου στην Κρήτη από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Μονή Τοπλού που, με τη σειρά της, την παραχώρησε για 80 χρόνια στον αγγλικό επιχειρηματικό όμιλο MINOAN GROUP. Ο όμιλος πρόκειται να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία χωρητικότητας 7.000 κλινών, 6 τουριστικά χωριά, συνεδριακό κέντρο, γήπεδα γκολφ κ.ά.

Η συμφωνία ανάμεσα στο ίδρυμα «Παναγιά Ακρωτηριανή» (ιδρύθηκε από τη Μονή Τοπλού για να γίνει η συναλλαγή) και την αγγλική εταιρεία επικυρώθηκε το 1998 - επί ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με κύρωση από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ το 2006 - επί ΝΔ - εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, τότε που υπογράφτηκε η σκανδαλώδης συμφωνία ανάμεσα στους Αγγλους επενδυτές και το ίδρυμα της Μονής, το 1998, κατήγγειλε το θέμα.