ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ
Να γίνει υπόθεση κάθε ΕΒΕ!
Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2008

Με το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 13 του Οκτώβρη και με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι καλούνται να ορθώσουν αγωνιστικό ανάστημα συνολικά απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή την εναντίωσή τους στη φοροληστρική επιδρομή της. Στην Αθήνα, η Συντονιστική καλεί σε συγκέντρωση στις 13 του Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια. Στην ανακοίνωσή της για τη συγκέντρωση, η γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την περασμένη βδομάδα, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεπής στον αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό δρόμο που χάραξε από την ίδρυσή της, καλεί τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, να πάρουν την υπόθεση της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 13 του Οκτώβρη στα χέρια τους. Να απομονώσουν τις σειρήνες περί διάσπασης. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κινδυνεύει από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των ΕΒΕ. Υπονομεύεται από τους συνδικαλιστές των "υπουργικών διαδρόμων" και τους απολογητές των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού».

Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι «επιδιώκει να φθάσει το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό της κάλεσμα σε κάθε γωνιά της χώρας» και καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο, αυτοκινητιστή:

Αναφερόμενη στο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον πραγματοποίησης της κινητοποίησης, η γραμματεία της Συντονιστικής:

Είχε προηγηθεί η αναλυτική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων. Σε αυτή, αναφερόμενη στο φορολογικό, σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, «ανασύρει από το οπλοστάσιό της τις πιο σκληρές εκδοχές των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των μικρών επιχειρήσεων που ανακαλύφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τελειοποιήθηκαν από τη ΝΔ.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα

Αναφερόμενη στην αντιασφαλιστική πολιτική, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει στην προκήρυξή της: «Με τα ίδια φορολογικά μέτρα περικόπτονται δραστικά οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτό θα επιβαρύνει παραπέρα την ήδη απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΑΕΕ.

Τα μέτρα αυτά οδηγούν ευθέως σε παραπέρα αύξηση των εισφορών και συρρίκνωση των συντάξεων μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει τη δήθεν σωτηρία του ταμείου. Και αυτή η μέρα βρίσκεται πολύ κοντά. Αποδεικνύουν ταυτόχρονα το ενιαίο της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης εφ' όλης της ύλης στο δικαίωμα επιβίωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ».

Συνολικό πλήγμα

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει ότι «με τα ίδια μέτρα πλήττονται εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κατά 20%. Το μπαράζ συκοφάντησης του συνόλου των επαγγελματιών σαν φοροφυγάδες που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την ανοχή των εργαζομένων, δεν μπορεί να πιάσει τόπο. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ πλήττει εξίσου όλα τα λαϊκά στρώματα και ενιαία πρέπει να είναι η αντίσταση για να γίνει πιο αποτελεσματική.

Με τη συνολική τοποθέτησή της για την κινητοποίηση, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ «καλεί κάθε Ομοσπονδία, κάθε σωματείο.


Ρεπορτάζ
Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ