ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ρ» με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Στο πόδι όλες οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις για την υπερκάλυψη όλων των στόχων και την ακόμα καλύτερη συνέχεια

Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2008

Την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» της επόμενης Κυριακής, στον οποίο σε ειδικό ένθετο θα δημοσιευτούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο, προετοιμάζουν με ενθουσιασμό οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις. Δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ακόμη περισσότεροι φίλοι και οπαδοί φιλοδοξούν να οργανώσουν, την ερχόμενη Κυριακή, 5 Οκτώβρη, τη μεγαλύτερη πανεξόρμηση σ' όλη την Ελλάδα, στο κάλεσμα του Κόμματος για τη μαζική διακίνηση και την πλατιά διάδοση των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριό του. Ο στόχος αδιαπραγμάτευτος: Ο «Ρ» με τις Θέσεις να φτάσει παντού. Σε κάθε λαϊκό σπίτι. Στο εργοστάσιο, στο γιαπί, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, εκεί όπου ζουν και δουλεύουν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, εκεί όπου ζει, εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία από τα λαϊκά στρώματα.

Ηδη, μέρες τώρα, σ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις σχεδιάζονται και παίρνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα. Στις οργανωμένες, γι' αυτό το ζήτημα, συζητήσεις που γίνονται στις συνεδριάσεις των Κομματικών και των ΚΝίτικων Οργανώσεων, υπογραμμίζεται ότι χρέος και καθήκον όλων και του καθένα ξεχωριστά είναι να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με τον «Ρ» στο χέρι να «οργώσουν» απ' άκρου εις άκρον όλο το χώρο ευθύνης τους. Να μπουν στους χώρους εργασίας - φάμπρικες, γιαπιά, γραφεία, μαγαζιά - στα καφενεία, στα σπίτια. Να «σαρώσουν» τις συνοικίες και τις γειτονιές όλων των πόλεων, να επισκεφτούν όλους τους δήμους και όλα τα χωριά. Να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, τους νέους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Η προσπάθεια αυτή ασφαλώς θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα το πρωί σε μεγάλους εργασιακούς χώρους καθώς και το απόγευμα. Επίσης, και οι επόμενες μέρες θα είναι αφιερωμένες σε αυτή την προσπάθεια με επισκέψεις σε σπίτια, συζητήσεις και συσκέψεις, για την ανάγκη όχι μόνο να προμηθευτούν όλοι τις Θέσεις του Κόμματος αλλά, μέσα από τη μελέτη τους, να συμβάλουν στο παραπέρα δυνάμωμα του ΚΚΕ, στην προώθηση της πολιτικής του.

Στην Αθήνα

Για μάχη σπίτι το σπίτι, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε εργασιακό χώρο, παντού όπου μπορεί και πρέπει να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ, προετοιμάζονται οι δυνάμεις της ΚΟΑ.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι πολύ υψηλός και αισιόδοξος, ενώ οι κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις τον έχουν ήδη αναπροσαρμόσει προς τα πάνω. Χιλιάδες φύλλα «Ριζοσπάστη» και αντίτυπα των Θέσεων θα επιδιωχτεί να αλλάξουν χέρια, να μπουν σε σπίτια λαϊκών - εργατικών οικογενειών της Αθήνας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ότι θα ξεπεράσουμε τον αριθμό που είχαμε διακινήσει στο προηγούμενο Συνέδριο. Η αισιοδοξία μας αυτή βασίζεται και πηγάζει από το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά, μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί είναι πλέον οι δεσμοί μας με ακόμα περισσότερους εργαζόμενους που συνάντησαν, γνώρισαν και εκτίμησαν το ΚΚΕ στους αγώνες για τα δίκια τους, βλέποντάς το πάντα μπροστά σε κάθε μάχη για τη δουλειά, το εισόδημα, την ασφάλιση, κ.ά. Από την Κυριακή κι έπειτα, με όλους αυτούς κι ακόμη περισσότερους θέλουμε και θα ανοίξουμε μια πλατιά συζήτηση πάνω στις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο που, βεβαίως, δεν αφορούν μόνο τους κομμουνιστές, αφορούν κάθε εργαζόμενο, μικροεπαγγελματία, νέο, γυναίκα, αφορούν όλους όσοι βιώνουν τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής υπέρ της πλουτοκρατίας, αγωνιούν, οργίζονται, αναζητούν διέξοδο.

Στον Πειραιά

Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ προς όλες τις δυνάμεις της, σε φίλους του Κόμματος, σε ανθρώπους που συσπειρώθηκαν στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στους αγωνιστικούς της συνδυασμούς, να δώσουν τη μάχη της εξόρμησης του «Ριζοσπάστη» στις 5 Οκτώβρη, ώστε να φτάσουν οι Θέσεις του Κόμματος για το 18ο Συνέδριο σε κάθε γωνιά της πειραιώτικης εργατούπολης. Στόχος της ΚΟΠ είναι η εξόρμηση του «Ρ» να ξεπεράσει σε αριθμό φύλλων κάθε προηγούμενο. Ενώ ειδικός σχεδιασμός έχει γίνει και για την ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα με την εξόρμηση, οι Οργανώσεις της ΚΟΠ θα απευθύνουν το κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στις 11 συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις πρώτες κιόλας βδομάδες του Οκτώβρη. Συνολικά όλος ο προγραμματισμός που έχει καθορίσει η ΚΟΠ και ο οποίος «εγκαινιάζεται» την ερχόμενη Κυριακή, στοχεύει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για «Κόμμα ισχυρό, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, για συνθήκες λαϊκής αντεπίθεσης στις εργατογειτονιές του Πειραιά τα επόμενα χρόνια».

Στη Θεσσαλία

Οργασμός προετοιμασίας έχει κυριεύσει τις Οργανώσεις της Θεσσαλίας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι, αυτή τη φορά, θα τα πάμε ακόμα καλύτερα», μας λέει ο Παν. Σπήλιος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Και εξηγεί: «Η παραγγελία φύλλων του "Ρ" που θα κάνουμε, ως Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας, θα είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ και έχουμε την πεποίθηση ότι θα διακινήσουμε περισσότερα φύλλα της εφημερίδας μας κι από εκείνα που διακινήθηκαν με τις Θέσεις για το 17ο Συνέδριο.

Στις συνεδριάσεις των ΚΟΒ φάνηκε ότι όλοι οι σύντροφοι συνειδητοποιούν την ανάγκη να "βάλουν τα δυνατά τους" και ανάλογη προθυμία για προσφορά παρατηρείται και στους φίλους και στους οπαδούς του Κόμματος.

Κι όλοι αντιλαμβάνονται, επίσης, ότι η εξόρμηση με τις Θέσεις θα μας δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να έρθουμε σε άμεση και προσωπική επαφή, όχι μόνο με τους ανθρώπους που καθημερινά βρισκόμαστε στα κοινά μετερίζια των κοινωνικών αγώνων, αλλά και με πολλούς άλλους, που δεν τους βλέπουμε συχνά, αλλά μας περιμένουν, καθώς δε βρίσκουν άλλους φερέγγυους πολιτικούς συνομιλητές και δε θα βρουν πουθενά αλλού σταθερό στήριγμα να ακουμπήσουν. Αυτούς, που ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεών τους, σέβονται και εκτιμούν την 90χρονη Ιστορία και πορεία του ΚΚΕ κι αναγνωρίζουν τους πολύχρονους αγώνες του Κόμματος της εργατικής τάξης για το λαό, την πατρίδα, την καλύτερη κοινωνία».

Και ο Παν. Σπήλιος καταλήγει: «Η εξόρμηση της επόμενης Κυριακής με τον "Ρ" είναι, βεβαίως, μόνο η αρχή της μεγάλης προσπάθειάς μας για τη διάδοση των Θέσεων. Θα συνεχίσουμε και με άλλες πολλές μορφές και, ήδη, έχουμε προγραμματίσει συγκεντρώσεις, συσκέψεις και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις στις πόλεις, στις επαρχίες και στα χωριά της περιοχής, προσδοκώντας ν' ανοίξουμε ένα διαρκή, ανοιχτό, πλατύ και γόνιμο διάλογο με το λαό».

Στα Γιάννενα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και κλίμα ενθουσιασμού βρίσκεται η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ ενόψει της δημοσίευσης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο. Ηδη όλα τα κομματικά όργανα και η ΚΝΕ καθορίζουν τα πλάνα διακίνησης του «Ρ», τα οποία είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με αυτά που καθορίστηκαν στο προηγούμενο Συνέδριο του Κόμματος. Στόχος των ΚΟ είναι να φθάσουν οι Θέσεις του ΚΚΕ στους κλάδους δουλειάς όπου υπάρχουν οι αντίστοιχες ΚΟΒ και ΟΒ, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στο πανεπιστήμιο, όπου ζει και εργάζεται η νεολαία.

Οι κομμουνιστές στα Γιάννενα δίνουν υπόσχεση ότι από αυτή τη μάχη δε θα λείψει κανείς. προκειμένου οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ να φτάσουν παντού. Με σκοπό να γίνουν γνωστές οι Θέσεις σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ και πολύ περισσότερο σε φίλους και οπαδούς. Για να σχηματίσουν γνώμη και να την εκφράσουν στις ΚΟΒ και στις ΟΒ αλλά και στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο με επαναστατική υπευθυνότητα και παρρησία στον Τύπο και στις άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΚΟ Ιωαννίνων.

Στην Κρήτη

Εντείνονται οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων και στην Κρήτη για την πανελλαδική εξόρμηση του Κόμματος με τις Θέσεις του 18ου Συνεδρίου, στις 5 Οκτώβρη, με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Για το λόγο αυτό οι Κομματικές Οργανώσεις συνεδριάζουν αυτό το διάστημα αποφασίζοντας τα πλάνα τους που είναι αυξημένα σε σύγκριση με κάθε άλλη φορά. Οργανώνουν εξορμήσεις στις συνοικίες, εκεί όπου ζει η εργατική τάξη των μεγάλων πόλεων, σε χώρους δουλειάς, όπως το εμπόριο, τα γιαπιά, τα μεγάλα ξενοδοχεία. Επίσης, στο πόδι βρίσκονται και οι Οργανώσεις της υπαίθρου, με στόχο να φτάσει ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις σε κάθε αγροτική οικογένεια και αυτοαπασχολούμενο, σε κάθε νέο αγρότη και αγρότισσα που σήμερα καταλαβαίνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι ο δικομματισμός και τα δεκανίκια του δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Οτι, αντιθέτως, αυξάνουν και διογκώνουν τα προβλήματα που οι ίδιοι του προκάλεσαν.

Στο ίδιο κλίμα προετοιμασίας βρίσκονται και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, σχεδιάζοντας ένα μεγάλο άνοιγμα προς τη νεολαία, ιδιαίτερα την εργαζόμενη νεολαία που βιώνει από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση και την ανεργία στην Κρήτη, τη νεολαία που σπουδάζει και υφίσταται τις συνέπειες των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ (2008-11-30 00:00:00.0)
Με νέα δυναμική και μαχητικό κλίμα για την επιτυχία της εξόρμησης (2008-10-12 00:00:00.0)
Διακινήθηκαν πάνω από 7.000 φύλλα (2008-10-08 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση (2008-09-30 00:00:00.0)
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ (2008-09-28 00:00:00.0)
Μπροστά στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας (2008-09-21 00:00:00.0)