ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους!

Αποφασιστική παρέμβαση στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», μετά την ποινικοποίηση της απεργίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008

Η εργοδοσία δεν μπόρεσε να κρατήσει το συνδικάτο μακριά απ' τους ξενοδοχοϋπαλλήλους(φωτ. από τη συζήτηση με εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας)
Ούτε οι τρομοκρατικές, δικαστικές ή άλλες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, ούτε τα τσιράκια των ξενοδόχων μπορούν να βάλουν φρένο στη δράση του συνδικάτου, στην πάλη για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής, χτες, μαζί με συνδικάτα από άλλους χώρους, έξω από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης έστειλε ξάστερο μήνυμα σε κάθε αντίπαλο των εργαζομένων.

Προχτές, ήταν οι μηχανισμοί της Δικαιοσύνης που έσπευσαν - κηρύσσοντας παράνομη την απεργία που το κλαδικό συνδικάτο προκήρυξε για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - να επιβεβαιώσουν ότι η ελευθερία των εργαζομένων σταματά εκεί όπου θίγονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. Χτες ήταν η σειρά της αστυνομίας που, πριν ακόμα τις 6 το πρωί, παρέταξε άνδρες της στην είσοδο του ξενοδοχείου, μαζί με τους σεκιουριτάδες. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να απομονώσει τους εργαζόμενους δεν πέρασε. Το συνδικάτο μπήκε στο ξενοδοχείο, συζήτησε με καμαριέρες, κηπουρούς και άλλους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας, ανέδειξε την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα που θα εξοπλίσουν τον αγώνα. «Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πήγαν στο συνδικάτο τους, φοβίζει την εργοδοσία. Γιατί σου λέει "μετά θα θέλουν και τ' άλλο και τ' άλλο και όλα όσα τους ανήκουν"...», τονίστηκε.

«Τέτοια σωματεία θέλει η εργοδοσία», επισήμαναν οι συνδικαλιστές, καταγγέλλοντας την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει στην εργοδοσία το επιχειρησιακό σωματείο (στο ΔΣ πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), το οποίο θεώρησε την απεργία που προκήρυξε το κλαδικό συνδικάτο «διχαστική ενέργεια». Κι αυτό όταν οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Αστέρα» απευθύνθηκαν στο ταξικό συνδικάτο του κλάδου τους έχοντας μαζέψει υπογραφές για την προκήρυξη απεργίας, για να υλοποιηθεί δηλαδή απόφαση Γενικής Συνέλευσης (των αρχών του Οκτώβρη) που ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είχαν πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

«Συνάδελφοι, δεν το βάζουμε κάτω. Η εργοδοσία πρέπει να χωνέψει ότι θα μας έχει διαρκώς στα πόδια της... Για όποιον εργαζόμενο πειράξει θα βρει απέναντί της χιλιάδες!», κατέληξε το κάλεσμα για ένταση του αγώνα.