ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Τα βλέμματα στο Χαριλάου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη. Ο ΠΑΟ υποδέχεται τον Ηρακλή και η ΑΕΚ θα παίξει στη Φυλή με τον Θρασύβουλο

Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008

ICON

Στη Φυλή, κόντρα στο Θρασύβουλο, θα αγωνιστεί η ΑΕΚ
Με δυο δυνατά παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Αναμφίβολα το μεγάλο ματς θα γίνει στο Χαριλάου όπου ο Αρης θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των Σαλονικιών Ερνάντεθ δηλώνει: «Είναι ένα ντέρμπι και όλα είναι ανοιχτά. Με τη βοήθεια του κόσμου θα φτάσουμε στη νίκη. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ενα θετικό αποτέλεσμα θα μας ανεβάσει και την ψυχολογία».

Από τη μεριά του ο προπονητής των Πειραιωτών Ερνέστο Βαλβέρδε υπογραμμίζει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η έδρα του αντιπάλου μας είναι πολύ ισχυρή. Εμείς έχουμε την πείρα και την ποιότητα ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάμε ασφαλώς για τη νίκη και αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε είμαι πεπεισμένος ότι θα φύγουμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Θεσσαλονίκη».

Στο Ολυμπιακό στάδιο ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το πρωτάθλημα. Ο κόουτς των πρασίνων Χεν Τεν Κάτε δηλώνει: «Μπορεί στα χαρτιά να είμαστε το φαβορί όμως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβηθούμε. Εχουμε το πάνω χέρι και με τη στήριξη των οπαδών μας νομίζω ότι θα φτάσουμε στη νίκη. Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του παιχνιδιού». Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός ηγέτης του Γηραιού, Πεντράθα, είπε: «Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό και βγαίνει στην Ευρώπη. Δεν είμαστε μοιρολάτρες και θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια αν θέλουμε να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο και αυτό νομίζω ότι το έχουν καταλάβει οι παίκτες μου».

Στη Φυλή ο Θρασύβουλος που ψάχνει εν αγωνίως να βρει το σωστό δρόμο θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο προπονητής της ομάδας της Χασιάς, Σάκης Τσιώλης, υποστηρίζει: «Κάθε ματς για μας αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία είναι οριακό. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχωρίσουμε αντιπάλους. Ασφαλώς ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε χάσει από τα αποδυτήρια. Μια νίκη επί σημαντικής ομάδας θα μας δώσει την ώθηση να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας».

Eurokinissi

Δοκιμασία στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Αρη
Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του τόνισε: «Κάθε ματς έχει τη δυσκολία του. Μπορεί ο Θρασύβουλος να θεωρείται αδύναμος κρίκος όμως από εμάς θα εξαρτηθεί αν πάρουμε το τρίποντο που είναι και ο αποκλειστικός σκοπός».

Στην Ξάνθη, η Σκόντα θα αναμετρηθεί με τον Πανσερραϊκό. Ο προπονητής της ομάδας της Θράκης, Γιώργος Παράσχος, είπε: «Η ομάδα των Σερρών έχει δείξει καλά δείγματα από την αρχή του πρωταθλήματος. Θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα συνεχίσουμε θετικά στο πρωτάθλημα στη συνέχεια».

Στον αντίποδα ο κόουτς των Σερραίων, Γιάννης Παπακώστας, είναι αισιόδοξος: «Η Ξάνθη πλέον είναι μια σταθερή αξία στην πρώτη κατηγορία και όλοι οφείλουν να τη σέβονται. Εμείς θα πάμε με θάρρος και όχι φόβο ώστε να κερδίσουμε αυτό που θα μας αξίζει».

Τέλος, στο Παγκρήτειο ο Εργοτέλης θα αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Νίκος Καραγεωργίου, προπονητής των κιτρινόμαυρων, τονίζει: «Εχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον Πανιώνιο που είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και στα ενενήντα λεπτά ώστε να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας».

Οσον αφορά τον τεχνικό των κυανέρυθρων, Εντβαν Λίνεν, αναφερόμενος στη συνάντηση είπε: «Ο Εργοτέλης είναι πολύ γερός στην έδρα του και πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να πάρουμε το καλό αποτέλεσμα. Οι παίκτες μου γνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα όμως θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά». Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 15:00, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16:45/NOVA), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (16:45/ΝΕΤ), ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00/NET), ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΑΕΚ (19:00/NOVA).


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ