ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό σάλπισμα σε ξεσηκωμό

Εργάτες, υπάλληλοι, μαθητές και φοιτητές συγκρότησαν μια μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008

Motion Team

Σάλπισμα πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού κόντρα στα σχέδια της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και των κομμάτων του μονόδρομου της ΕΕ, έστειλαν οι χιλιάδες απεργοί μαζί με εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές από τη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου έφτασαν με πορεία οι φοιτητές και οι μαθητές. Η πλατεία πλημμύρισε με εργάτες και υπάλληλους. Εργαζόμενοι στις ψυχοκοινωνικές δομές, που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά των οποίων η συνδικαλιστική δράση διώκεται, συμμετείχαν μαζικά. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Βασίλης Αρτεμίου, εκ μέρους της ΠΟΕΕΠ, απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό, για να ακολουθήσει ο κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Κώστας Ψυχογιός.

Οι χιλιάδες απεργοί, φοιτητές, μαθητές βγήκαν στην Εγνατία σχηματίζοντας μία μεγάλη διαδήλωση με μπροστάρη το πανό του ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Ρήξη με την πλουτοκρατία. Για την ικανοποίηση των αναγκών μας». Με συνθήματα και πανό διέσχισαν την Τσιμισκή, τη Βενιζέλου, την Ερμού και κατέληξαν στην πλατεία μπροστά από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα μπλοκ των Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, η Γραμματεία Υγείας του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, η συσπείρωση του ΠΑΜΕ στις δυτικές λαϊκές συνοικίες, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων HAYATT REGENCY Καζίνο, οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι φοιτητικοί σύλλογοι Κτηνιατρικής, Δασολογίας και ο σπουδαστικός σύλλογος της ΣΤΕΦ και η Πανσπουδαστική ΚΣ, ήταν μερικοί μόνο από όσους συμμετείχαν μαζικά στη διαδήλωση.



Motion Team

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση και την πορεία στη Θεσσαλονίκη