ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Ξεκινάει σήμερα το κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα

Πικετοφορίες στην Αθήνα (6 μ.μ., πεζόδρομος Ερμού) και σε άλλες πόλεις, για το ωράριο και την αργία της Κυριακής

Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων για το ωράριο και την αργία της Κυριακής
Με τη διοργάνωση πικετοφοριών σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις αρχίζει να ξετυλίγεται το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα κοινής δράσης και συντονισμένης πάλης, ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους. Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν μόνο την αρχή της πολύμορφης δράσης που αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της περασμένης Κυριακής, με τη συμμετοχή 40 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και ενώσεων αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις σημερινές και αυριανές πικετοφορίες και συγκεντρώσεις, η σύσκεψη της Κυριακής κατέληξε επίσης στη διοργάνωση πολύμορφων δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα με προοπτική την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης.

Πικετοφορίες και συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα για σήμερα έχει προγραμματιστεί πικετοφορία η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον εμπορικό δρόμο της Ερμού. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι Καλλιθέας διοργανώνουν πικετοφορία, στις 6.30 το απόγευμα, η οποία θα ξεκινήσει από το πολυκατάστημα «Χόντος Σέντερ». Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη πικετοφορία θα γίνει στις 7 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Σοφίας.

Στις άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα οι εξής κινητοποιήσεις:

Στη Λάρισα, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι διοργανώνουν πικετοφορία αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Το ίδιο ισχύει και για το Βόλο, όπου η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., από τη συμβολή των οδών Ερμού - Αντωνοπούλου. Στην Καρδίτσα, επίσης αύριο, στις 6 μ.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων πραγματοποιούν εξόρμηση ενημέρωσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Με κοινές διεκδικήσεις

Τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και το αγωνιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων παλεύουν και διεκδικούν: