ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΘΗΝΑ»
Τρομοκρατεί με απολύσεις

Διαμαρτυρία χτες από το κλαδικό Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ

Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην κλινική
Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η ιδιωτική κλινική «Αθηνά» στο κέντρο της Αθήνας, του Ομίλου «Πραξιτέλειο», αμέσως μετά τους αγώνες εργαζομένων, αλλά και τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 21 Οκτώβρη. Αμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), που διαδήλωσαν χτες ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, απαίτησαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων και να μη γίνει καμία απόλυση.

Οι εργαζόμενοι στην κλινική «Αθηνά» ήταν απλήρωτοι αρκετούς μήνες. Το κλαδικό Σωματείο έκανε παρεμβάσεις για την πληρωμή τους, που κορυφώθηκαν με την απεργία της 21 Οκτώβρη, όπου εργαζόμενοι από την κλινική απήργησαν και έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης μαζί με το Σωματείο, πετυχαίνοντας να πληρωθούν. Ομως, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, η εργοδοσία της «Αθηνάς» απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους.

Εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΟΣΝΙΕ, του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της κλινικής. Παραστάσεις διαμαρτυρίας, για την ενημέρωση των εργαζομένων και γιατρών, έγιναν και το Σάββατο και την Κυριακή. Χτες, οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων συναντήθηκαν με το διοικητικό διευθυντή της κλινικής Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος είπε ότι οι ιδιοκτήτες της κλινικής έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις, γιατί η κλινική δε βγάζει αρκετά κέρδη και πρέπει να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα! Οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν στην εργοδοσία ότι δε θα κάνουν πίσω.