ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μαζικά - ταξικά στα συλλαλητήρια και στην απεργία

Με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους στις 27 Νοέμβρη και στις 10 του Δεκέμβρη

Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008

Κορυφώνεται τις επόμενες μέρες η μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις για τα συλλαλητήρια στις 27/11 και την απεργία στις 10/12
Πλατύ κάλεσμα να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 27 Νοέμβρη και στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη, απευθύνει στους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Στη χτεσινή Ολομέλεια της ΓΣΕΕ, όπου αποφασίστηκε η απεργία (την ίδια μέρα απεργούν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο), τα στελέχη του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι οι δυνάμεις του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε η απεργία να είναι μια ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο κεφάλαιο και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «σήμερα όλοι "πονάνε" για το πώς δε θα χάσουν κανένα ευρώ οι τραπεζίτες. Μάλιστα, αποδίδουν την κρίση σε κάποια άπληστα στελέχη και σε κακούς τραπεζίτες. Αντίθετα, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και της επιδίωξης του μέγιστου κέρδους, που είναι ο πυρήνας αυτού του συστήματος. Σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με την όξυνση της ταξικής πάλης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούνε μπροστά και να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

Στην ακριβώς αντίθετη γραμμή κινήθηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία θέλει, λίγο - πολύ, να παρουσιάσει ότι η κρίση είναι κοινή για όλους, για το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Γι' αυτό τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της χρηματοδότησης των τραπεζών με το γνωστό παραμύθι των προϋποθέσεων που πρέπει να μπούνε, ενώ με μια σειρά από τις προτάσεις της κινήθηκε στο γνωστό πλαίσιο «στήριξης της ανάπτυξης», λες και μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη έξω και πάνω από ταξικά συμφέροντα.

Καθημερινή δράση

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη, εντάσσοντας τώρα στις καθημερινές τους εξορμήσεις και την οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας. Ηδη, η ΟΕΚΙΔΕ, στη συνεδρίαση της διοίκησής της, το περασμένο Σάββατο, αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας, ιματισμού, δέρματος με το πλαίσιο που αποφάσισε το πρόσφατο 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, αλλά και ενάντια στην ευρωπαϊκή οδηγία για την επιβολή του 65ωρου και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Για σήμερα Τρίτη, τα ταξικά σωματεία προγραμματίζουν περιοδείες στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον», στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», στην επιχείρηση ICAP, στο Δήμο Γλυφάδας. Αύριο Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στα ξενοδοχεία «Ιντερκοντινένταλ» και «Λήδρα Μάριοτ», σε επιχειρήσεις επισιτισμού στη Γλυφάδα, στα νοσοκομεία «Ασκληπιείο» Βούλας και «Συγγρός», στην επιχείρηση ΠΛΑΙΣΙΟ στη Μεταμόρφωση, στους Δήμους Ελληνικού, Ηλιούπολης.

Επικοινωνιακά κόλπα από την κυβέρνηση

Και ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν απεργιακή απάντηση στην αντεργατική πολιτική και στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας να τους φορτώσει στην πλάτη την κρίση, η κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακά κόλπα να τους καθησυχάσει. Χτες, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη - Πετραλιά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι η «κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών» και υποσχέθηκε για άλλη μια φορά «στήριξη των πλέων ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας».

Δηλαδή, η κυβέρνηση επιχειρεί προκλητικά να κάνει με ανέξοδες υποσχέσεις και ψίχουλα τον «καλό Σαμαρείτη» σε εκείνα τα στρώματα για τα οποία ευθύνεται που έχουν έρθει σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση. Σε αυτά τα πλαίσια, επανεξετάζονται «οι δράσεις» του υπουργείου Απασχόλησης για τους ανέργους, όταν είναι γνωστό ότι η κεντρική κατεύθυνση και για το ζήτημα αυτό, το οποίο θα οξυνθεί τους επόμενους μήνες, είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων.