Υποκρισία των εκπροσώπων του κεφαλαίου...
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είναι - όπως λένε - «αυστηρός» με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, τότε ...κι εμείς θέλουμε «αυστηρή» αντιμετώπιση.

Μακάρι και για τον ελληνικό λαό να έβγαζε ένα λογύδριο, όπως το χτεσινό, και στη συνέχεια να μοίραζε «πακέτα» των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ομως, το αντίθετο συμβαίνει με τους κυβερνώντες - όπως και με οποιουσδήποτε κυβερνώντες αυτήν τη χώρα. Προσπαθούν να σου χαϊδέψουν τ' αυτιά όσο γίνεται και μετά να ...στα πάρουν.

Οσο γι' αυτόν το περίφημο ισχυρισμό της κυβέρνησης περί του ότι για το περίφημο «πακέτο» ο φορολογούμενος δε θα πληρώσει «ούτε ένα ευρώ», θα είχε ενδιαφέρον να αντιστρέψουμε το ερώτημα.

Αν δεν πληρώσει ο ελληνικός λαός (έμμεσα ή άμεσα), τότε ...ποιος θα πληρώσει; Ας μας το απαντήσουν αυτό...

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, μέσα στον όλο χαμό, με κρίσεις, ακρίβεια, φτώχεια, ανησυχία και ανασφάλεια, βρήκε και η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για να κόψουμε το τσιγάρο.

Για το καλό μας πάντα και για την εξαίρετη υγεία μας, που τόσο πολύ φροντίζει, με τα ελλιπέστατα νοσοκομεία που διαθέτουμε και τους απλήρωτους γιατρούς, την έλλειψη πράσινου κ.λπ.

Καλά, δεν έχουν αντιληφθεί πως, έτσι που πάνε τα πράγματα, ακόμη και οι πιο φανατικοί αντικαπνιστές ...θα το αρχίσουν;

ΜΑ, ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ήταν αυτή! Ο Μπάρακ Ομπάμα θα ενισχύσει, λέει, τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Αφγανιστάν. Περισσότεροι στρατιώτες, περισσότεροι βομβαρδισμοί, περισσότερη κατοχή της χώρας!

Μα, πώς έγινε αυτό; Αυτός δεν ήταν ένας συμπαθής Αφροαμερικανός με συμπαθέστατη φυσιογνωμία και μονίμως χαμογελαστός, σε αντίθεση με τον Μακέιν τον ...κακό και συντηρητικό;

Δεν ήταν μια «νέα πνοή» πέρα από τον Ατλαντικό, δεν ήταν «η αλλαγή», «η ελπίδα» και όλα αυτά τα όμορφα, που ακούγαμε από τα δελτία ειδήσεων;



Γρηγοριάδης Κώστας