ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Να σημάνει ξεσηκωμός ανάμεσα στους εργάτες

Στην επιχείρηση μετάλλου ΒΙΕΜΕΤ περιόδευσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Το κάλεσμα ξεσηκωμού που απευθύνει στην εργατική τάξη το ΚΚΕ μετέφερε στους εργαζόμενους της ΒΙΕΜΕΤ (μονάδα Μετάλλου) στο Μενίδι, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«Ούτε μισό φιλολαϊκό μέτρο δεν έχουν τα όσα εξαγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος απευθυνόμενο στους εργάτες (η μονάδα απασχολεί δύο βάρδιες, συνολικά περίπου 70 άτομα, στην πλειοψηφία τους μετανάστες), που υποδέχτηκαν και άκουσαν το ΚΚΕ με μεγάλο ενδιαφέρον. Την ώρα που οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες τους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και δίνουν στις τράπεζες 28 δισ. ευρώ που θα εξυπηρετήσουν μόνο τον πλουτισμό του κεφαλαίου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης παίρνουν και άλλα μέτρα όπως έγινε π.χ. με την έκθεση Σέρκας που εγκρίθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην ΕΕ με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. Για «να αυξηθεί ο βδομαδιάτικος χρόνος εργασίας. Οταν δηλαδή έχει παραπάνω παραγγελίες, οι εργάτες να δουλεύουν μέχρι 65 ώρες», εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε σαν ΚΚΕ ότι πρέπει σήμερα να υπάρξει ένας μεγάλος ξεσηκωμός, να υπάρξει μια πραγματική απάντηση του εργατικού κινήματος. Οι εργάτες να οργανωθούν στα συνδικάτα, να παλέψουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης» επισήμανε μεταξύ άλλων αναδεικνύοντας την ανάγκη σήμερα να δυναμώσει αποφασιστικά η ταξική ενότητα και δράση Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Συμπλήρωσε ότι «αντίπαλος των εργαζομένων, αλλά και των μικρομεσαίων είναι η πολιτική που γιγαντώνει τα μονοπώλια. Είναι ζήτημα ευθύνης για κάθε εργάτη να καταδικάσει και να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική» και μεταξύ άλλων ο Γ. Γκιόκας κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ, και εκλογικά, ανεξάρτητα από το αν οι εκλογές θα γίνουν σε 2,3,4 μήνες, γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για το ότι θα ανέβει ο βαθμός οργάνωσης και διεκδίκησης του κινήματος».