Για συσκότιση των βατοπεδιακών
Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ! Ετσι όπως πάμε θα μάθουμε τα πάντα. Ο οδηγός του Εφραίμ και η δικηγόρος Σωτηροπούλου θα περάσουν από ...το μικροσκόπιο, έχοντας την τιμητική τους σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Λεπτομέρειες για κάθε δραστηριότητά τους θα έρθουν σε γνώση μας με ευθείς, αλλά και πλάγιους τρόπους. Θα πέσει ...άπλετο φως!

Μόνο που αυτή η ρημάδα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής υποτίθεται πως εξετάζει μια ιστορία εκποίησης περιουσίας του ελληνικού λαού. Δασικών εκτάσεων και λιμνών.

Γι' αυτά - όπως θα έχετε ήδη καταλάβει - θα πληροφορηθούμε τα λιγότερα. Γιατί η πλειοψηφία της περίφημης αυτής επιτροπής είναι βέβαιο πως όταν τελειώσει τη δουλειά της, θέλει να συνεχιστούν οι αγοραπωλησίες.

Αυτές είναι πάντα ...αξιόπιστες και δεν απαξιώνονται από κανέναν. Η ελευθερία της αγοράς προφανώς δεν πρέπει επ' ουδενί να αμφισβητηθεί.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ένας αμερικανικός τραπεζικός όμιλος θα απολύσει 75.000 ανθρώπους λόγω των ζημιών που υπέστη από τη λεγόμενη οικονομική κρίση...

Το ανακοινώνει ωραιότατα και πρέπει εμείς να το θεωρήσουμε ως ...φυσιολογικό και φυσικότατο φαινόμενο.

Αλλωστε, μας το λένε όλοι από τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης μέχρι τους περισπούδαστους οικονομικούς αναλυτές.

«Τι να κάνουμε. Υπάρχει κρίση, άρα θα γίνουν απολύσεις. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα».

Το αν φταίνε οι 75.000 Αμερικανοί τραπεζοϋπάλληλοι για όσα συνέβησαν, κανέναν δεν απασχολεί.

Μόνο που «κρίση» τους δεν είναι ούτε σεισμός, ούτε πλημμύρα, ούτε μετεωρίτης, ούτε καταιγίδα, ούτε τυφώνας.

Δε συμβαίνει γιατί «έτσι είναι η ζωή», αλλά γιατί «έτσι είναι το σύστημά τους». Αυτό που τόσα χρόνια μας πλασάρουν ως το «καλύτερο», το «φιλελεύθερο» κι αυτό που «δίνει ευκαιρίες».


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Και σε τελική ανάλυση αν αυτοί θεωρούν «φυσικό» να έχουν «κρίση» και να απολύουν, τότε μάλλον δικαιούμαστε να θεωρούμε κι εμείς «φυσική» την ανατροπή της εξουσίας τους.