Τα φοροπαράλογα
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000

Γρηγοριάδης Κώστας

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ δεν περιέχεται (αν αληθεύει, βέβαια, η πληροφορία) κανένας νέος φόρος στο καινούριο φορολογικό νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση; Γιατί όσο κι αν έσπασαν το κεφάλι τους τα οικονομικά επιτελεία, δεν μπόρεσαν να βρουν κανέναν φόρο που να μη έχουν ήδη θεσπίσει!

Οσο για τις πολυθρυλούμενες μειώσεις των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στη φορολογία, όπως καταλαβαίνετε θα πάνε... με τη γνωστή λογική. Πρώτοι στη σειρά οι... αναπτυξιακοί παράγοντες, δηλαδή οι... δυστυχείς κεφαλαιούχοι που πληρώνουν, βλέπετε, πάρα πολλά.

Αν περισσέψει τίποτε, ίσως υπάρξει και καμιά φοροαπαλλαγή για τους εργαζομένους...

Αλλά τι να σας τα λέμε, τα εκκαθαριστικά της εφορίας τα έχετε πάρει οι περισσότεροι και γνωρίζετε πόσο αληθεύουν πια και οι περσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας.

ΕΝΤΑΞΕΙ, βρε παιδιά, να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, δε λέμε, αλλά μια απορία έχουμε: Πώς γίνεται να το εξυγιάνουν όλοι οι παράγοντες (πρόεδροι ΠΑΕ, κυβερνητικοί, διοίκηση, ΕΠΑΕ κλπ.) που μέχρι τώρα το οδήγησαν στην ανάγκη για εξυγίανση; Δε σας φαίνεται κάπως δύσκολο να συμβεί αυτό;

Εκτός αν όλοι ξαφνικά είχαν κάποιου είδους επιφοίτηση, μετανόησαν για τα αμαρτήματά τους σε βάρος του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους και τώρα θέλουν να επανορθώσουν.

Καλό σαν σενάριο, αλλά... μάλλον συγκαταλέγεται στη σφαίρα της... επιστημονικής φαντασίας...

ΕΚΤΑΚΤΟ βοήθημα ή ενίσχυση (όπως θέλετε το λέτε) υποσχέθηκε σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους ο Γιάννος Παπαντωνιου, σε περίπτωση, λέει, που αυξηθεί και άλλο το πετρέλαιο θέρμανσης. Πάλι κουβαρνταλίκια, δηλαδή!

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το ποσό αυτό μπορεί - αν τα πράγματα πάνε καλά - να φτάσει και το ιλιγγιώδες ύψος των 1.700 δραχμών (το μήνα ή το δίμηνο δεν το έχουμε διευκρινίσει). Χαράς ευαγγέλια, δηλαδή, για τους συνταξιούχους!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτός πια αν έχουμε μεγάλες εκταμιεύσεις ρευστού κι αγγίξουμε το τρομερό ποσό των 10.000 δραχμών, ετησίως παρακαλώ... Τέτοια πράγματα. Μπορείτε, επομένως, να καίτε όσο πετρέλαιο θέλετε. Τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων να τους στείλετε στον Γιάννο...