Μια χωματερή στο κέντρο της Αθήνας!
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο και στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, είναι η παραπάνω εικόνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ». Πρόκειται για ένα οικόπεδο - χωματερή που λειτουργεί ανεξέλεγκτα εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία, δυο βήματα από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πολυκάρπου, ακριβώς πίσω από τη ΣΟΦΤΕΞ, και διά μέσου δεκάδων άλλων βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Η ύπαρξη της χωματερής εκτός από εστία μόλυνσης, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, είναι κυριολεκτικά μια βραδυφλεγής βόμβα, ακριβώς μέσα στην καρδιά της Αθήνας, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Η ύπαρξη της χωματερής είναι γνωστή στους αρμόδιους από πέρσι, όταν σε επιτόπιο έλεγχο που έκανε το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Αθηνών το Νοέμβρη του 1999, διαπίστωσε ότι εντός του οικοπέδου «υπάρχουν μπάζα, άχρηστα αντικείμενα (ελαστικά αυτοκινήτων, εγκαταλειμμένα παλαιά οχήματα κλπ.), σκουπίδια και ακαθαρσίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανθυγιεινές και οχληρές καταστάσεις εις βάρος της δημόσιας υγείας». Ο δήμος όχι μόνο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα από τότε, αλλά αντίθετα, όπως κατήγγειλαν στον «Ρ» εργαζόμενοι των γειτονικών επιχειρήσεων, δεν είναι λίγες οι φορές που φορτηγά του Δήμου της Αθήνας άδειαζαν στο οικόπεδο μπάζα.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για την Αθήνα», μέσω του δημοτικού συμβούλου της Στ. Λάμπρου, έχει καταθέσει έγγραφο από τις 29 Σεπτέμβρη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, για να επιληφθεί του θέματος, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει την παραμικρή απάντηση.