ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Σήμερα με το ΠΑΜΕ σε 60 πόλεις
Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008

Ελληνες και μετανάστες εργάτες διαδηλώνουν σήμερα με το ΠΑΜΕ
Εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, νεολαίοι, φοιτητές και σπουδαστές, καλούνται σήμερα να κάνουν ένα ακόμα γενναίο βήμα στην κοινή τους δράση, στην οργάνωση του ενιαίου, ταξικού αγώνα. Η κρίση στην καπιταλιστική οικονομία που βαθαίνει, οι εργοδοτικές και κυβερνητικές απειλές που αυτή πυροδοτεί, οι εκβιασμοί στους τόπους δουλειάς, αλλά και η άθλια κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία, επιβάλλουν νέα, αυξημένα καθήκοντα για τα πιο πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού και του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπαίνει μπροστά. Πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης, για να μην πληρώσουν οι εργατοϋπάλληλοι και ο λαός την κρίση. Να περάσουν στην αντεπίθεση. Να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους από την εργοδοτική επιθετικότητα, που οξύνεται στο όνομα της κρίσης. Να αξιοποιήσουν προς όφελός τους τα ρήγματα στο επίπεδο της πολιτικής που δημιουργεί η κρίση. Να αποδυναμώσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, όροι αναγκαίοι για να αποσπάσει το κίνημα κατακτήσεις, να τις διασφαλίσει και σε μια προοπτική να δημιουργήσει όρους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της.

Η σημερινή αναμέτρηση σε 60 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο. Η επιτυχία της μπορεί να δώσει ώθηση στη μάχη της απεργίας στις 10 του Δεκέμβρη. Να κερδηθούν νέες δυνάμεις με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Να συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς η επαφή, η συμπόρευση εργαζόμενων, συνδικαλιστών και σωματείων με το ταξικό κίνημα, όπως αυτή καταγράφηκε στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και στις πλατιές συσκέψεις για τα σημερινά συλλαλητήρια. Να βρουν ακόμα πλατύτερη απήχηση οι Επιτροπές Αγώνα στους τόπους δουλειάς, που έχουν αναλάβει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της, για την ταξική οργάνωση των εργαζομένων.


Απόψε, σε όλη τη χώρα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ. Προετοιμάζουμε το επόμενο απεργιακό βήμα και την επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στις 10 του Δεκέμβρη. Με επιμονή, σχεδιασμένο και πλατύ άνοιγμα, σε κάθε τόπο που ζουν και δουλεύουν Ελληνες και μετανάστες. Οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου και οι βαστάζοι τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της συναίνεσης πρέπει να δεχτούν σοβαρό πλήγμα. Από κάθε ταξική αναμέτρηση να βγαίνουν πιο ανίσχυροι, πιο «τσαλακωμένοι» στη συνείδηση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εκεί βρίσκεται η διέξοδος. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνει τη μάχη το ΠΑΜΕ, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ και των μικρών αγροτών.